Verslagen Veteranen t/m 2 november 2019

28 september 2019              VDZ VE1 – Otterlo VE1                      4 – 0

Geen woorden aan vuil maken.

5 oktober 2019                     Otterlo VE1 – Nijmegen VE1              7 – 2

Na de bedroevende start van vorige week legden wij vanmiddag een puike wedstrijd op de mat tegen het altijd lastige Nijmegen met een klinkende overwinning van maar liefst 7-2. Wij schoten uit de startblokken met als gevolg dat binnen 5 minuten de 1-0 al genoteerd kon worden. Een prachtige goal van “Hakim” Patrick. Helaas brak toen al onze mindere periode aan en kregen wij binnen 1 à 2 minuten 2 doelpunten om de oren zodat wij onnodig tegen een 1-2 achterstand aankeken. Lang duurde de teleurstelling niet want wij speelden hen volledig van de mat maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Na zo’n half uurtje spelen kwam de bal voor de voeten van Ferdi die vernietigd uithaalde hetgeen de 2-2 betekende. Met nog zo’n 10 minuten te gaan tot de rust scoorde Patrick er nog 2 en voltooide zijn befaamde Patrick-hattrick.

Na de thee kwamen Ferry en Ramon de moegestreden Wilbert en Patrick vervangen en posteerden wij Arno in de spits, terwijl Maarten zich een linie liet zakken. Nijmegen ging er ondertussen alles aan doen om aansluiting te krijgen dus was goed keeperswerk van Edwin soms noodzakelijk. De omzetting om Arno in de spits te zetten betaalde zich even later uit door een doelpunt van hem hetgeen de 5-2 betekende en Maarten zorgde voor de 6-2. Even later kwam A3 Gijs vervangen hetgeen betekende dat Maarten nog weer een linie moest zakken en linksback ging spelen, terwijl A3 de linksmidden positie innam. Met nog zo’n 10 minuten te gaan kwamen Dick en Ab er nog in en vervingen Jan en Herman. De uiteindelijke eindstand van 7-2 werd bepaald door Ab die een voorzet van Maarten met links via binnenkant paal benutte. Groot was de blijdschap vooral voor Ab want het was zijn 1e doelpunt gemaakt op 69-jarige leeftijd.

12 oktober 2019                  WVW VE1 – Otterlo VE1                    1 – 6

Na een relaxte busrit door o.a. het prachtige industrieterrein van Nijmegen/Weurt kwamen wij aan bij de plaatselijke trots WVW alwaar de wedstrijd WVW VE1-Otterlo VE1 op het programma stond. WVW had het beste met ons voor want zij scoorden in de 1e minuut al in eigen doel en zo kwamen wij direct op voorsprong. Wij domineerden de hele wedstrijd en konden zodoende voor de thee al uitlopen naar 0-3 door 2 doelpunten van Herman de Wit, beide voorgegeven door Patrick Bunt, die in de 2e helft voor de 1-4 zorgde. WVW, met in hun gelederen oud profvoetballer Ron de Groot, probeerde wel aansluiting te vinden maar troffen Edwin als hun grote sta-in-de-weg telkens voor zich. Wel werd een keer het houtwerk geraakt maar ook wij raakten paal en lat. Sneu was het voor Ferdi die al slalommend iedereen achter zich liet en ook de paal trof. Wij bleven onverdroten doorgaan en dat resulteerde in nog 2 doelpunten gemaakt door Danny en Maarten. Met 3 punten op de achterbank en 4 kratten was de terugreis een groot feest.

19 oktober 2019                  Otterlo VE1 – SKV VE1                      5 – 2

Nadat het de hele ochtend behoorlijk geregend had, klaarde het in de middag op tot prima voetbalweer. Ook onze tegenstander had er zin in en in de wedstrijd ging het over en weer. Dan verschenen zij voor het doel en daarna wij weer. Edwin moest een aantal reddingen verrichten wat hem bijzonder goed af ging. Ook in de 2e helft zorgde hij voor cruciale reddingen wat hem uiteindelijk terecht de titel “Man of the match” opleverde. Na zo’n half uurtje spelen wordt de bal door het midden op Patrick Bunt gegeven waardoor hij ruim baan richting doel had en bekwaam afrondde; 1-0. De 2-0 kwam op naam van Henk-Geert Blaak die een bal op doel schoot waar de keeper alle pogingen deed om de tergend langzame bal nog tegen te houden maar daar niet in slaagde. Wellicht duwde hij zelf nog de bal in het doel maar Henk-Geert beweerde bij hoog en bij laag dat dat zeker niet zo was. Zou ik ook zeggen als ik HG was. Vlak voor rust zorgde een snelle counter van SKV ervoor dat Arjèn de 2-1 kon aantekenen. Na de thee, wat daar in zat weet niemand, wisten wij binnen een minuut of 10 maar liefst 3 x te scoren. De 3-1 uit een schot van Henk-Geert die via de rug van een tegenstander van richting werd veranderd, de 4-1 door Patrick, die daarmee zijn totaal al weer op 6 zette en de 5-1 door een doelpunt van Herman de Wit. Bram van SKV bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2 en daarmee konden wij weer 3 punten toevoegen en zagen ons naar plaats 4 op de ranglijst stijgen met 9 punten uit 4 wedstrijden. De volgende wedstrijd is uit tegen OVC VE1 die op plaats 3 staat met 9 uit 3. Daarboven staan nog Harskamp en VDZ beide met 12 uit 4. Het is / wordt weer een spannende competitie.

26 oktober 2019                  OVC VE1 – Otterlo VE1                      1 – 6

Groot was de blijdschap na afloop van de wedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen OVC VE1. Met grote overmacht veegden wij ze van de mat met de indrukwekkende eindstand van maar liefst 1-6. Niets hadden zij in te brengen maar dan ook helemaal niets. Wij kwamen al heel snel op voorsprong door een doelpunt van Niels Blotenburg die ons kwam versterken bij afwezigheid van onze topscorer Patrick. Ook Vincent was na een lange tijd van afwezigheid weer van de partij en speelde een puike pot. Maar niet alleen hij maar het gehele 11-tal speelde zeer goed voetbal met veel vloeiende aanvallen. Kort na de openingstreffer wist Niels weer het net te raken; 0-2. En na weer zo’n weergaloze aanval kwam de bal voor de voeten van Maarten die keihard de 0-3 liet aantekenen. Vincent zorgde met een afstandschot er voor dat wij voor de thee op 0-4 kwamen.

Direct in de 2e helft deden onze tegenstanders iets terug en kwam uit het niets de 1-4 op de borden. Maar daarna was hun aanvalsdrift al weer verdwenen en voetbalden wij weer met Danny voor Maarten, Herman-Pieter voor Jan Klarenbeek en Ferry voor Gijs zoals in de 1e helft. Gedurende de 2e helft werden Henk-Geert en Herman nog gewisseld voor Arno en Willem en diep in de 2e helft kwam Ab de moegestreden Vincent nog aflossen. Bij een poging van de keeper om één van ons uit te spelen ging hij op de bal staan en zo kreeg Willem een kans om te scoren maar kon de keeper zijn fout nog net herstellen. Wij zouden nog meer kansen krijgen maar die werden niet allemaal verzilverd. Wel beloonde Vincent zijn rentree door zijn 2e tevens onze 5e voor zijn rekening te nemen en Arno liet de eindstand van 1-6 noteren. De terugreis was een goeie opwarmer voor het Oktoberfeest.

2 november 2019                ESA VE1 – Otterlo VE1                               0 – 8

BAM JONGUH om maar eens een cliché van een bekend oud voetballer te gebruiken, BAM JONGUH en het stond 0-1 na een ferme kopbal, ja inderdaad een kopbal van Maarten na een voortreffelijke voorzet van Patrick. En alsof dat nog niet genoeg was nog een keer BAM JONGUH en opnieuw kopte Maarten keihard binnen na deze keer een voorzet van Herman; 0-2. Maarten zou ook nog in de 1e helft zijn hattrick voltooien door de 0-5 binnen te schieten. Die bal werd door Ferry met een slimme steekpass op Patrick gegeven die op zijn beurt weer goed voorgaf waardoor Maarten hem in 1 keer op de wreef binnenschoot. Proficiat Maarten! Tussen zijn 1e, 2e en de 5e goal maakten Patrick met een geplaatst schot en Herman-Pieter met een fraai lobje de 03 en de 0-4 en zo konden wij met een comfortabele ruststand van 0-5 aan de thee.

In de 2e helft verving A3 Henk-Geert die last had van zijn lies terwijl hij (HG) Wilbert gedurende de 1e helft al had vervangen die ook al last had van zijn lies. Dat waren dus helaas korte optredens van hen beide. Ondanks deze tegenvallers gingen wij in de 2e helft gewoon door en zo konden wij onze 6e, 7e en 8e scoren. Nummer 6 werd gemaakt door Ferdi die de diepte in werd gespeeld en de keeper omzeilde en zo kon scoren. Patrick zorgde met nog 2 doelpunten dat hij ook aan zijn befaamde Patrick-hattrick kwam. Ab was ondertussen ook nog in het veld gekomen voor Jan Pol maar dat leverde geen extra doelpunten op ondanks verwoede pogingen van Ferdi en Maarten om hem in stelling te brengen maar telkens lag de ESA-keeper daarvoor in de weg. De terugreis met de monsterscore en de 3 punten op de achterbank verliep zoals altijd, met een biertje, voortreffelijk.

Later zou blijken dat Ferry door een blessure voor de rest van dit jaar niet meer in actie kan komen; hij heeft een spierscheuring opgelopen aan zijn spier tussen zijn ribben en rug. Sterkte Ferry.

6 wedstrijden gespeeld           5   0   1;       15 pnt.       Doelsaldo: 32 – 10