Otterlo onder de maat

,Onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Waar wij normaal gesproken drie, vier kansen in een helft weten te creëren, was er nu eigenlijk niet een. Dan moet je tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel tegen Zeewolde”, concludeerde Ronald Lieftink.

In het eerste bedrijf waren vanuit de omschakeling nog de beste kansen voor de bezoekers. ,,Niks lukte. Een voorbeeld waren onze middenvelders Robin Koning, Paul Speldenbrink en Arnout Lagerweij. Zij hadden wel vier pogingen nodig een bal aan te nemen. Maar niet allen zij, maar alle spelers waren vandaag niet goed genoeg”, oordeelde de Otterlo trainer. ,,Elke tweede bal was voor Zeewolde.”

,,Dan hoop je dat je uit een vast patroon toch kunt scoren. Dat gebeurde ook niet. Wel uit een schot van Dennis van de Bunt (op archief foto). Die schoot vanuit het niets in de kruising. Dan denk je die 1-0 vast te houden. Uiteindelijk komt Zeewolde toch op 1-1 (Rutger de Vries), waar een overtreding aan vooraf gaat. Dat laten wij ons ook gebeuren.”

,,Wedstrijden als deze zitten er een paar keer in een seizoen tussen. Dan kan gebeuren. Ik denk dat we onze handen mogen dichtknijpen. Zelf pak je op een slechte dag toch een punt. En de concurrentie verliest. Wij blijven boven staan.”

Komende week is er de lastige uitwedstrijd bij Stroe. ,,Ik ga er van uit dat we er dan weer staan”, besluit Ronald Lieftink.

Bron: Ede Stad