Rode kaart breekpunt Otterlo

,,Ik vind niet dat wij het met Otterlo even kwijt zijn”, reageerde Ronald Lieftink na de 1-5 nederlaag tegen SKV. ,,Het breekpunt was de rode kaart tien minuten voor rust voor Wesley van de Brink.”

Op dat moment stond het 1-1. ,,Bij de eerste aanval van SKV schoot Bas Pol (op archieffoto) de bal tegen een tegenstander aan. De bal kwam vervolgens bij iemand anders (Ludo Oosting), die wist te scoren. Dan loop je direct achter de feiten aan”, merkte de trainer van Otterlo op.

,,Wij hadden het lastig omdat SKV hoge druk zette. Gaandeweg de eerste helft kwamen wij beter in ons spel. Marco van Rooijen maakte uit een uitgespeelde aanval de 1-1. En Dennis van de Bunt raakte de lat en ook Paul Speldenbrink werd vrij gespeeld in de zestien.”

,,Vervolgens raakte Daan de Rooij geblesseerd. Zijn vervanger Wesley van den Brink kreeg binnen zes minuten twee keer geel. De tweede overtreding, betekende ook een strafschop die werd benut (Bart Silvius). Kort daarna viel ook de 1-3 (Tom Ooms). Dan wordt het met tien man heel lastig.”

,,De tweede helft hebben wij ook met een man minder het spel gemaakt. Dennis van de Bunt zag een poging geweldig door de keeper gestopt worden. In de slotfase vloeien dan de krachten weg. En als je dan één op één speelt, weet je ook dat de 1-4 en 1-5 (2x Bart Silvius) kan vallen”, sloot Ronald Lieftink af.

Otterlo zakt door het verlies naar een vijfde plaats. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Zwart Wit, dat ook vijftien punten bezit.

Bron: Ede Stad