Programma Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi 29-12-2018

Zaterdag 29 december is het zo ver. Het tweede Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd door ZVV Ede, staat op de rol.

,,Je hoort overal dat het weer begint te leven. Het tweede Ede Stad zaalvoetbaltoernooi met een leuk programma, moet weer een mooie onderbreking worden, van de vrije dagen tussen kerst en oud en nieuw”, menen voorzitter Leon Verbakel en secretaris Elbert Schrier.

Beide bestuursleden van de eerstedivisionist zaalvoetbal ZVV Ede merken dagelijks dat de ‘ finishing touch’ van een perfecte organisatie eisen stelt.

‘Mooie onderbreking tussen Kerst en Oud en Nieuw’

,,Eerst was daar de afzegging van WAVV en DUNO Doorwerth. Ondanks de zoektocht bij vele clubs zijn we er niet in geslaagd aanvulling te krijgen. Dat betekent dat het speelschema aangepast moet worden. Besloten is in een poule te gaan spelen, waarna de finalewedstrijden de definitieve plaatsing moeten opleveren”, licht ZVV Ede preses Leon Verbakel toe.

Op het feit dat zo weinig Edese ploegen meedoen werd de vraag gesteld of de BEV (Belangen Vereniging Edese Veldvoetbalverenigingen) hierin geen rol speelt.

,,Bij de eerste editie is er contact geweest met BEV-voorzitter Jan Randewijk. Hij heeft ons voortreffelijk geholpen. Maar ook toen bleek al dat niet iedere Edese vereniging staat te popelen de vrije zaterdag met een zaalvoetbaltoernooi in te vullen”, aldus het duo. ,,Dat klopt. Als BEV hebben wij de clubs gevraagd positief te reageren op dit initiatief van ZVV Ede. Maar spelers en ook trainers willen liever even vrij zijn”, legt Jan Randewijk uit.

Vorig jaar speelde ZVV Ede een demonstratiewedstrijd tegen het Veenendaalse Chabab.
,,Daar zien we dit jaar vanaf. ZVV Ede kon geen geschikte tegenstander vinden. Mede omdat we zelf op eerste divisie-niveau spelen. We hebben alles afgewogen en gekozen ons op dit toernooi te concentreren”, vult Elbert Schrier aan.

Het toernooi wordt gehouden om iets terug te doen voor de veldvoetbalclubs.

,,In onze zaalvoetbalselectie zitten spelers die ook op het veld uitkomen. Vrijwel geen club heeft daar bezwaar tegen, ondanks de dubbele belasting”, aldus Verbakel.

,,ZVV Ede is niet alleen de selectie, die in de pers komt. Tijdens de door ons georganiseerde competities doen minimaal veertig teams mee. Met ook een vrouwen zaalvoetbalteam dat er echt bij hoort. De groei is de laatste jaren geweldig. Wij zijn misschien wel de grootste zaalvoetbalvereniging in de wijde omgeving. De organisatie staat als een huis en de zaalvoetbalcompetities lopen als een geoliede machine.”

,,Met spelers van voetbalclubs die daaraan veel plezier beleven. Je merkt ook dat veld- en zaalvoetbal elkaar niet in de weg zitten. Een andere reden dit toernooi aan te bieden”, besluit Elbert Schrier.

Deelnemers zijn: Blauw Geel ’55, DTS Ede, Ede/ Victoria, FC Jeugd, Fortissimo en SV Otterlo.

DTS Ede is titelverdediger.

Er wordt een halve competitie gespeeld. De nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor de halve finales. Bij een gelijke stand is het onderlinge resultaat doorslaggevend, vervolgens het doelsaldo.

Duur wedstrijden is 18 minuten.

SPELREGELS Het Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi zal worden gespeeld volgens de ‘Spelregels district zaalvoetbal’ van de KNVB.

De tweede editie van het Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi vindt plaats in de Van der Knaaphal, de Topsporthal te van Ede.

PROGRAMMA

10.30 SV Otterlo – Blauw Geel ’55

10.50 Ede/ Victoria – Fortissimo

11.10 DTS Ede – FC Jeugd

11.30 Blauw Geel ’55 – Ede/ Victoria

11.50 FC Jeugd – SV Otterlo

12.10 Fortissimo – DTS Ede

12.30 Ede/ Victoria – FC Jeugd

12.50 Fortissimo – Blauw Geel ’55

13.10 DTS Ede – SV Otterlo

13.30 FC Jeugd – Fortissimo

13.50 SV Otterlo – Ede/ Victoria

14.10 Blauw Geel ’55 – DTS Ede

14.30 Fortissimo – SV Otterlo

14.50 Blauw Geel ’55 – FC Jeugd

15.10 DTS Ede – Ede/ Victoria

15.40 Nr. 1 – Nr. 4

16.00 Nr. 2 – Nr. 3

16.30 Finale

17.00 Prijsuitreiking