Otterlo knalt door

,,Zet maar boven het verhaal dat Otterlo door knalt.” Dat waren de laatste woorden van William Borgers in de terugblik op de wedstrijd tussen Barneveld en Otterlo, die vrij gemakkelijk door de ploeg van Borgers met 0-3 werd gewonnen.

,,Ik denk niet dat er een moment is geweest dat wij of onze supporters hebben getwijfeld dat wij hier niet zouden winnen”, gaat de 24-jarige zoon van elftalleider Jan verder. ,,Alleen in het begin hadden we het even lastig. Moesten misschien wennen aan het grasveld en de kou.”

Adem Sanli leek op weg naar de 1-0 voor de thuisploeg. Maar met een uiterste inspanning wist Borgers die kans te verijdelen. ,,Ik kon er nog net met mijn teen bij. Dat was genoeg.” Dezelfde Sanli had daarvoor ook een doelpunt vanwege buitenspel zien worden afgekeurd. ,,Dat was het ook. Alleen dat een andere speler (Larsson van Dijk) zoveel ruimte krijgt in onze zestien meter was te makkelijk.”

Waar de hekkensluiter met lange ballen de twee spitsen probeerde te bereiken, zocht Otterlo de combinatie. Maar rond de zestien meter van de tegenstander hield het op. ,,Zij speelden met negen man op een lijn. Die hoge ballen leverden niets op. De 0-1 van Robin Koning toonde aan hoe het wel moest.” De aanvoerder van Otterlo combineerde met Michiel Broekhuizen door het Barneveldse centrum, om beheerst raak te schieten.

EFFICIENT Otterlo toonde zich efficiënt. Want de tweede kans betekende op slag van rust de 0-2. Alvin Broekhuizen scoorde vanaf elfmeter. Ivo Bakker was in niet kansrijke positie onderuit getikt door Jessron Chezran Sahetapy. ,,De assist hiervan was van Bas Pol via een uittrap van 80 meter”, vulde Borgers aan.

Waar Otterlo voor de rust voetballend duidelijk de betere was, werd dat in het tweede bedrijf minder. ,,We gingen teveel mee met hun lange ballen. Het wachten was op de 0-3. Dan gaan die koppies bij hun naar beneden.” Ivo Bakker, Daan de Rooij en Sam Hazeleger lieten dat in eerste instantie na. Barneveld kreeg nog een paar mogelijkheden, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Uiteindelijk was het ‘good-old’ Ivo Bakker, die uit een aanval opgezet door Koning en Sam Hazeleger, de eindstand op 0-3 bepaalde. Sanli, goed aan banden gelegd door Borgers, kreeg nog twee keer geel wegens commentaar op arbiter Elroy Hogeweide.

,,Vorig jaar gaven we nog een 0-2 voorsprong uit handen. Nu zijn we als team verder. We gaan ook met z’n elven voor elkaar door het vuur. Het elftal staat ook als een huis”, merkt William Borgers op.

CENTRAAL De opmars van Otterlo gaat samen met het goede spel van Borgers. Op de centrale positie lijkt de inwoner van Ede beter uit de verf te komen dan op de rechtsback. ,,Die positie gaat niet meer gebeuren. Ik voel mij thuis in het centrum. De wisselwerking met Patrick van Norden is ook zeer goed.”

Heeft de opmars ook te maken met de terugkeer van doelman Bas Pol? ,,Bas is een 10 op dit niveau. Nico Pluimers heeft het ook top gedaan. Zeg een 8, maar gezien zijn leeftijd eigenlijk ook een 10. Bas had vandaag niet veel te doen. Hij zorgt wel voor veel rust en had dus een aandeel in de 0-2.”

Borgers en zijn teamgenoten kregen afgelopen week te horen dat het contract met trainer Maarten Kerkhof niet verlengd wordt. ,,Maarten is een supergozer. Niemand heeft wat tegen hem. Maar het is goed dat na twee jaar er weer een nieuwe frisse wind gaat waaien.”

Otterlo staat inmiddels op plaats negen. En is ook tweede in de tweede periode achter eerste periodekampioen Nieuwland. Als dinsdag het restant van de bij 0-0 gestaakte wedstrijd bij AGOVV wordt gewonnen, stoomt men door naar een gedeelde vierde plaats. ,,De verschillen zijn klein in deze klasse. Ik denk dat wij zeker in de middenmoot horen. Nog even drie kwartier knallen. En daarna met een goed gevoel de feestdagen in”, besluit William Borgers.

Bron: Ede Stad