Otterlo wint thriller in Voorthuizen maar is nog geen kampioen

Otterlo heeft op de laatste speeldag van de competitie de kans op de titel in de derde klasse nog volledig in eigen hand. De ploeg won uit van nummer drie VVOP met 3-4, maar zag titelconcurrent AGOVV ook winnen bij Rood-Wit’58 (2-1).

De Otterlose ploeg staat op de drempel van het kampioenschap in de derde klasse B. ,,Het was een thriller zonder weerga. De veerkracht welke Otterlo heeft getoond is iets om trots op te zijn”, zeiden Otterlo trainer Ronald Lieftink en aanvoerder Robin Koning onafhankelijk van elkaar. Ondanks de 3-4 zege mochten de champagnekurken nog niet knallen bij Otterlo. Dat kwam omdat de enige concurrent AGOVV uiteindelijk tegen Rood Wit ’58 (2-1) ook geen fout maakte. Otterlo heeft nu twee punten en een iets beter doelsaldo(+1) dan de Apeldoorners. Otterlo is nog één zege verwijderd van de titel in de derde klasse. Otterlo kan nu zaterdag thuis tegen Hoevelaken de klus klaren en promotie naar de tweede klasse afdwingen.

Wat was het ongelooflijk spannend bij het sportief tegenstand biedende VVOP. ,,Zij moeten zich richten op de nacompetitie. In de eerste helft speelde Otterlo niet al te best. Het was te gehaast en steeds ‘net niet’. Of het spanning was weet ik niet precies. De trainer (Ronald Lieftink, red.) gaf in de rust aan ons normale spel te gaan spelen. Dan sta je twintig seconden op het veld en is het al 2-0. Dat kwam wel even binnen”, bekende aanvoerder Robin Koning.

AANTREKKELIJK Beide ploegen lieten vanaf de aftrap zien dat zij wilden aanvallen. Doelpunten maken prevaleerde boven verdedigen. ,,Bijna vanaf de aftrap gaf Rence van der Wal voor Otterlo ons visitekaartje af. Ik moet zeggen dat de doelman van VVOP (Freek van der Steeg, red) uitstekend redde. Dat deed Bas Pol een paar seconden later ook op een inzet van VVOP-speler Bas Witte. Het gaf de intenties goed weer”, lachte Koning.

Het spel golfde op en neer. Beide ploegen kregen kansen maar scoren was er aanvankelijk niet bij. ,,VVOP wil met een goed gevoel de nacompetitie in. Er was ons alles aangelegen de vorm vast te houden”, oordeelde VVOP’er Lars Hoogebeen. Na een kwartier spelen leek Robin Koning de score te openen.

,,Er was al een aantal keren, laat ik het zo zeggen ‘scherp’ voor buitenspel gevlagd. Nu liet Rence van der Wal de bal slim lopen. De arbiter riep door spelen en ik kreeg vrij veld. De bal was harder dan ik dacht en ik kwam met mijn passen net niet uit om de doelman te passeren”, sipte Koning. Na een half uur de openingstreffer maar voor VVOP. Jos van Milligen klopte Otterlo doelman Bas Pol een de rechterbovenhoek. ,,Nu kan ik het doelpunt wel waarderen. Een schitterend bekeken schot. Maar op dat moment echt niet”, was Koning eerlijk.

Het werd ook de ruststand. Maar was die 4-3 geweest had niemand iets kunnen zeggen. Beide ploegen kregen goede mogelijkheden. ,,Otterlo kwam de tweede helft zeer gemotiveerd de kleedkamer uit. Maar vanaf de aftrap wist VVOP-speler Niek Bos onze verdediging in de luren te leggen: 2-0. Otterlo toonde karakter en het was mooi te zien dat Wesley van den Brink twee minuten later de 2-1 scoorde”, genoot Koning na.

Het schouwspel dat zich daarna voltrok was zeker voor de supporterskampen zwaar. Arnout Lagerweij zorgde voor 2-2. Een geweldige combinatie waar Arnout Lagerweij, Robin Koning en Rence van der Wal bij betrokken waren betekende dat laatstgenoemde de 2-3 kon scoren. Nog was de koek niet op want met nog twintig minuten op de klok wist Tim van de Vis koppend de 3-3 in het doel te leggen.

,,Otterlo heeft deze competitie in geen enkele wedstrijd zoveel tegen doelpunten geïncasseerd. Natuurlijk is dat een compliment voor de thuisclub. Maar misschien ook een signaal aan onze ploeg dat we in elk duel ‘scherp’ moeten zijn”, analyseerde Koning. Met nog een kleine vijf minuten te spelen werd het 3-4. Arnout Lagerweij liet zien een echte teamplayer te zijn. Hij ging niet voor eigen succes, maar zag dat Kaj Schuppers er nog beter voorstond. Hij faalde niet en scoorde de achteraf winnende treffer; 3-4.

GEVOEL ,,Met welk gevoel ik hier sta? Ik was liever hier al kampioen geworden. Uit of thuis, het maakt me niet uit waar het gebeurt, als het maar gebeurt”, geeft Robin Koning toe. ,,Nu moeten we ons nog een keer opladen en dan kan het grote feest beginnen. Ik denk gezien het doelsaldo (+1) dan winst nodig is. Nu, een half uur later besef ik dat Otterlo een mooie prestatie heeft geleverd. Na de 2-0 achterstand de draad oppakken en met 4-3 winnen is karaktervol. In Otterlo zaterdag de titel tegen Hoevelaken pakken heeft ook wel wat. Op sportpark Kastanjebos hebben we de mogelijkheid dit succes met iedereen te vieren die Otterlo een warm hart toedraagt. Ik verwacht dat het extra druk zal worden, en na afloop een groot en gezellig feest gevierd kan worden”, sluit aanvoerder Robin Koning af.

Zaterdag ontvangt Otterlo dus Hoevelaken, dat zich al heeft verzekerd van de derde periode, en vrijuit kan spelen. De wedstrijd op sportpark Kastanjebos in Otterlo begint om 14.30 uur.

Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer