Otterlo blijft op titelkoers

 ,,Het koste ons veel energie. Maar na een enerverende en emotionele wedstrijd, lukte het ons met 2-0 van SKV te winnen. Ik vond Otterlo de terechte winnaar’’, oordeelde Ronald Lieftink, die met de zege op titelkoers blijft.

De eerste drie kwartier scoorde Marco van Rooijen wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. ,,De scheidsrechter had als enige op het sportpark een duwtje gezien. Wij voetbalden iets makkelijker, SKV was gevaarlijk met de omschakeling. Omdat de laatste bal van ons net niet goed was, kregen wij weinig kansen’’, liet de trainer van Otterlo weten.

Ook in het tweede bedrijf bleef het lang 0-0. Kai Schuppers openende een kwartier voor tijd de score. ,,SKV ging met drie man achterin spelen. Wij kregen de beste kansen. Arnout Lagerweij miste nog een strafschop. Daardoor was het pas een paar minuten voor tijd beslist door een weergaloos doelpunt in de korte hoek van weer Kaj Schuppers.’’

Otterlo blijft twee punten voor staan op AGOVV. Omdat VVOP verloor bij ONA’53, haakt die ploeg af voor de titel en is veroordeeld tot de nacompetitie. En is ook de eerste volgende tegenstander voor Otterlo. ,,Misschien dat wij het nu makkelijker krijgen. Je merkt toch dat elke club van de koploper wil winnen’’, zegt Ronald Lieftink.

Die kan zaterdag met Otterlo bij een zege kampioen worden. AGOVV moet dan thuis niet winnen van Rood Wit’58. Gebeurt dat wel, kan Otterlo het een week later alsnog afmaken thuis tegen Hoevelaken, dat misschien dan al de derde periode heeft.

Bron: Ede Stad