Otterlo laat koploper Unicum wankelen

,,Misschien klinkt het raar na een 0-1 nederlaag. Maar ik ben meer dan tevreden over het spel van Otterlo tegen Unicum. We hebben goed gespeeld. Alleen de beloning is uitgebleven”, concludeerde Maarten Kerkhof.

De trainer had vijf man opgesteld in zijn defensie. Daaronder de weer helemaal teruggekeerde Jeroen Janssen (op archief foto). Janssen had als taak de gevaarlijke spits Cees Toet, al goed voor 15 doelpunten, uit te schakelen. ,,Jeroen deed het goed. Net zoals het organisatorisch ook klopte. We gaven in feite geen kans weg. Tot dat net voor de rust uit een corner juist Toet de 0-1 scoorde”, had ook Kerkhof gezien.

In de tweede drie kwartier had Otterlo het betere van het spel. Dat resulteerde in een drietal kansen van Daan de Rooij, Alvin Broekhuizen en Niels Blotenburg. De verdiende gelijkmaker viel niet. Wel kreeg Janssen zijn tweede gele kaart, en kon eerder gaan douchen. ,,Dat was een slimmigheid van hun keeper, door tegen Jeroen te douwen. De scheidsrechter bestrafte beiden met geel.” Kort daarvoor was er ook al rood geweest voor een Unicum speler.

,,Ik hou hier toch een goed gevoel aan over. We hebben aangetoond de ongenaakbare koploper het heel moeilijk te kunnen maken. Als we dit niveau vasthouden, hebben wij tegen elke ploeg uit deze klasse kans. Dus ook volgende week bij VIOS Vaassen”, kijkt Kerkhof voor uit.

Otterlo bivakkeert nog op een elfde plaats. Hulshorst, Barneveld en Elspeet staan er nog onder.

Bron: Ede Stad