Otterlo doet goede zaken

Otterlo wist tegen Veenendaal een knappe 2-1 zege te behalen.

,,Een meer dan terechte overwinning. Ik denk niet alleen verdiend maar zelfs nog te krap. Het feit dat onze doelman Bas Pol (op archieffoto) slechts een bal op doel kreeg die de 2-1 betekende zegt genoeg. En laat duidelijk zijn dat Veenendaal zeker geen slechte ploeg is”, reageerde Otterlo trainer Ronald Lieftink.

Hij zag ploeg furieus openen. De kansen regen zich aaneen. ,,Ik denk dat we binnen vijf minuten al op 2-0 hadden kunnen staan. Een kopbal van Patrick van Orden werd van de lijn gehaald. Een kans voor Marco van Rooijen werd niet benut. Hij kon koppen, schieten en twijfelde. Een speler van zijn kaliber scoort normaliter altijd. Maar nu niet”, grapte de Otterlo trainer.

Het was Arnout Lagerwey die de ban brak :1-0. ,,Dat gaf een bevrijding en toen Robin Koning de 2-0 scoorde gingen we met een lekker gevoel de kleedkamer in”, ging Lieftink verder.

In de tweede helft schakelde Veenendaal om van 4-42 naar 4-3-3. ,,Eigenlijk hadden we daar niet zoveel problemen mee. Maar uit het niets wist Aziz Ballouk de 2-1 te scoren. Het was net als eerder tegen VVOP dat we het niet gelijk afmaakten.” Otterlo kwam verder niet in de problemen en speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

Zaterdag wacht de derby bij Advendo ’57. ,,Ik heb nog nooit tegen Advendo ’57 gespeeld als trainer. Leuk om mee te maken. Ik verheug me erop”, sloot Ronald Lieftink af.

Otterlo vinden we terug op de derde plaats met twee punten achterstand op de koplopers Terschuurse Boys en Stroe.

Bron: Ede Stad