Otterlo veel te sterk voor tiental van Rood Wit ’58

Otterlo was in de eerste helft de betere ploeg, maar kwam pas tot scoren, toen doelman René van Hemel na een handsbal met rood uit het veld was gestuurd. Meteen na de pauze wist Rood Wit de stand nog gelijk te trekken, maar uiteindelijk won een veelal op de helft van Rood Wit spelend Otterlo met 3-1.

Otterlo begon voortvarend. Binnen de minuut kwam Marco van Rooijen op een vrije trap van Patrick van Norden vrij voor René van Hemel, maar hij schoot naast. In de 4e minuut moest de Rood Wit- goalie zich voor de voeten van Arnout Lagerweij werpen om een vroege achterstand te voorkomen. Otterlo bleef sterker, maar ook Rood Wit brak af en toe gevaarlijk uit. De 28e minuut werd voor Rood Wit fataal. Marco van Rooijen kwam op een lange bal vrij voor René van Hemel, die ver uitlopend redde, maar de bal buiten het strafschopgebied tegen zijn arm kreeg. Rood oordeelde scheidsrechter Martijn van Beek, zodat Rood Wit met tien man verder moest. Marijn van Meerveld moest zijn plaats afstaan aan reserve doelman Jarno Stijf. Met tien man waren Wijnand van Pijlen en Bram van Meerveld nog dicht bij een doelpunt, maar hun schoten gingen naast. In de 44e minuut profiteerde Otterlo van de overtal situatie. Op aangeven van Daan de Rooij zette Robin Koning zijn ploeg op voorsprong; 0-1.

Rood Wit kwam vier minuten na de hervatting verrassend op gelijke hoogte. Justin Bos onderbrak een aanval en begon aan een lange rush, die hij besloot met een voorzet, waaruit Wijnand van Pijlen de bal fraai achter doelman Bas Pol kopte; 1-1. Daarna domineerde Otterlo de tweede helft en werd Rood Wit vaak met tien man in de verdediging gedwongen. Het leverde in de 57e minuut de 1-2 op door een afstandsschot van William Borgers, dat doelman Jarno Stijf verraste en via de onderkant van de lat in het doel viel. Drie minuten later viel de definitieve beslissing. Een voorzet van Ruben Hazeleger werd bij de tweede paal door Arnout Lagerweij binnen getikt; 1-3. Dat werd ook de eindstand, omdat een oppermachtig Otterlo het bij de afwerking van de mogelijkheden liet liggen.

Bron: Barneveldse Krant