Otterlo blijft Terschuurse Boys net voor

Het verschil tussen de middenmoters Terschuurse Boys en Otterlo was minimaal. Uiteindelijk was het doelpunt van Michiel Broekhuizen bepalend voor de 0-1 uitslag.

,,Ik vind dat wij de eerste helft goed hebben gespeeld”, keek Maarten Kerkhof terug. ,,Wij waren heer en meester. De 0-1 na achttien minuten spelen was terecht. Daan de Rooy maakte vanaf de linksback een rush. Hij bereikte Michiel Broekhuizen, die droog binnen schoot.”

,,Er was ook nog een kans op de 0-2. Een voorzet van Dennis van de Bunt kon net niet binnen gewerkt worden door Michiel Broekhuizen. Zelf gaven wij weinig tot niets af”, meende de trainer.

Collega Wim van ‘t Land had de eerste drie kwartier toch anders gezien. ,,In mijn ogen was er sprake van evenwicht. Otterlo kreeg een kans, die werd benut. Verder ging het gelijk op.”

De beide trainers waren wel eens gezind over het tweede bedrijf. Die was voor de thuisploeg. ,,Het was Terschuurse Boys wat de klok sloeg. Wij konden alleen te weinig creëren. Het bleef wat bij halve kansen”, had Van ‘t Land gezien.

,,Het was inderdaad overleven”, beaamde Kerkhof. ,,Wij stonden onder druk. Maar echte kansen waren er niet. En onze keeper Bas Pol straalde ook uit dat er geen bal zou ingaan.”

,,Wij staan nu zesde. Onze doelstelling is nog een plaatsje te stijgen”, laat Kerkhof na de driepunter weten. ,,Zaterdag komt Hoevelaken op bezoek. Mijn laatste thuiswedstrijd. Ik hoop op een mooi afscheid. Daarna volgt nog Zwart Wit als concurrent voor plaats vijf. Ik denk dat je hoe dan ook kunt spreken van een geslaagd seizoen voor Otterlo.”

Terschuurse Boys had vooraf nog een kansje op de derde periode. Die is nu vergeven. De ploeg van Wim van ‘t land kan het seizoen nu rustig uitspelen met AGOVV en CJVV nog als tegenstanders. ,,Wij hebben een wisselvallig voetbaljaar gehad. Het begin was matig. Daarna hebben wij ons goed hersteld”, vatte de trainer samen.

Bron: Ede Stad