Otterlo blijft AGOVV nipt voor

Waar Otterlo thuis AGOVV nog met 11-1 verpletterde, was het verschil in Apeldoorn minimaal. Maar wel voldoende voor de drie punten: 1-2.

,,Zeker de eerste helft hebben wij goed gespeeld”, keek trainer Ronald Lieftink terug. ,,Wel kwamen wij via een corner op 1-0 achter (Hugo Beekers). Maar gelukkig wisten wij dat snel te repareren. Eerst was het Dennis van de Bunt die een gekraakt schot promoveerde tot doelpunt. Daarna werd een voorzet van de opgekomen rechterverdediger (Alvin Broekhuizen) binnen geschoten door de linkerverdediger (Daan de Rooij).”

,,Wij kregen nog meer kansen. Onder meer door Marco van Rooijen. Een zuiver doelpunt van Michiel Broekhuizen werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was belachelijk, omdat er naast de doelman nog een verdediger op de doellijn stond. Het optreden van de clubgrensrechter van AGOVV was echt schandalig. Die vlagde zo’n beetje bij elke aanval. En de scheidsrechter bleef dat maar honoreren.”

,,De tweede helft hadden wij het lastiger. AGOVV kreeg een beste kans, die geweldig door doelman Bas Pol werd gestopt. Via de omschakeling kregen wij zeker ook wel onze kansen. Maar die grensrechter bleef maar vlaggen. Al met al wel een terechte overwinning”, oordeelde de Otterlo trainer.

Otterlo blijft op een vijfde positie staan. Het verschil met de nummers twee tot en met vijf, is nog een punt. Koploper Blauw Geel staat op vier punten. Eerst volgende tegenstander is op 7 maart Zeewolde, wat bezig is aan een opmars. ,,Thuis in Otterlo speelden wij gelijk. Toen vond ik het al een goede ploeg”, kijkt Ronald Lieftink alvast voor uit.

Bron: Ede Stad