Otterlo begint met 5-1 overwinning op AGOVV 2019 uitstekend

In Otterlo stond er zaterdagavond een foute après-ski party op de rol. De hoofdmacht zorgde dat de stemming er al direct goed in zat. Reden was de 5-1 zege op AGOVV.

Otterlo had het jaar 2018 in goede vorm en met een 0-2 zege bij AGOVV afgesloten. ,,Die vorm hebben wij gewoon mee genomen”, constateerde een tevreden Maarten Kerkhof. ,,AGOVV zakte helemaal in. En ook toen wij na dik een kwartier op 2-0 kwamen, bleef men hetzelfde spelletje spelen.”

Dennis van de Bunt (op archief foto) ontpopte zich tot goudhaantje. Eerst rondde hij een steekbal van Daan de Rooij goed af. Bij het tweede doelpunt stond Sam Hazeleger aan de basis. ,,En eigenlijk hadden we er voor de rust nog meer moeten maken”, meende de trainer.

Vrij snel in het tweede bedrijf mikte opnieuw Van de Bunt van een meter of achttien de bal in de kruising. ,,Jammer was wel dat AGOVV nog op 3-1 kwam (Lars Hoekman). Maar met twee doelpunten zorgde Alvin Broekhuizen voor een mooie eindstand: 5-1. Het is lang geleden dat Otterlo met zo’n groot verschil heeft gewonnen”, juichte Kerkhof.

,,Smetje was wel de rode kaart van Patrick van Norden. Ik vond de overtreding wel meevallen. Hij zal er tegen Advendo niet bij zijn”, weet de vertrekkende trainer. Overigens betekende die kaart dat het 10 tegen 10 werd. Ook een Apeldoorner had wegens mekkeren een tweede gele, dus rode kaart gekregen.

,,Wij staan goed in de tweede periode. Wat betreft verliespunten bovenaan. Winnen we de komende drie wedstrijden, dan pak je die periode. Als die kans er is, mag je deze niet lagen liggen”, besluit Maarten Kerkhof.