Mike de Wit naar Otterlo 1

OTTERLO Na een kwart eeuw Fortissimo, vertrekt Mike de Wit naar Otterlo.

,,Daar zijn we blij mee”, laat bestuurslid technische zaken Gerard de Rooy weten. ,,We kunnen wel een beetje routine gebruiken. Door langdurige blessures van Lars Kluiwstra en Sander Vonk zitten we ook krap in de verdedigers. De vader van Mike is een geboren en getogen Otterloër. Er zijn wel eens vaker contacten geweest. Nu Fortissimo van de zondag naar de zaterdag verhuist, vond hij het moment om van club te veranderen.”

De Wit is de tweede nieuwkomer bij Otterlo. Eerder werd bekend dat Robin Koning weer op het oude nest gaat voetballen. Martijn Meijer en Rik Verschuur daarentegen zijn gestopt bij de eerste selectie.

,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, laat Mike de Wit weten. ,,Heel veel ging op de automatische piloot. De gesprekken met Otterlo gaven een goed gevoel. Ook klikte het met de nieuwe trainer Ronald Lieftink. Juist dat gevoel miste ik een beetje bij Fortissimo. De overgang van zondag naar zaterdag is nog wat rommelig. Net als het duo trainers wat het overneemt van de uitgeschakelde Marcel Tombokan.”

De kans is aanwezig dat De Wit het komende seizoen juist tegen Fortissimo speelt. ,,Dat is wel raar. Aan de andere kant ook wel leuk. Mijn vrienden zitten daar. Die begrijpen en gunnen mij het ook wel”, besluit Mike de Wit.