Maarten Kerkhof moet in lederhose na Otterlose zege

Bij Otterlo stond zaterdagavond een après ski feestje gepland. Trainer Maarten Kerkhof had zijn spelers beloofd in lederhose te komen bij een winst op Hoevelaken. De trainer moest zijn belofte nakomen. Otterlo won verrassend met 3-0 van de nummer drie.

Kerkhof zelf was niet bereikbaar. Doelman Bas Pol wel. ,,Zo’n feestje wordt alleen maar leuker als je heb gewonnen. Zeker ook omdat wij gewoon goed hebben gespeeld. We hadden ook de wind in de eerste helft mee. Nadat het in het eerste kwartier even wennen was, hadden wij het beste van het spel. Via Robin Koning kwamen wij op 1-0. Maar eigenlijk had het al 2 of 3-0 moeten zijn. Ikzelf kreeg weinig te doen.”

,,Na de rust had Hoevelaken de wind mee. Wij werden onder druk gezet. Het werd nog even spannend. Maar gaandeweg de tweede helft was steeds vaker de tweede bal voor ons. Omdat bij hen de ruimtes groter werden, wisten wij daar van te profiteren. Alvin Broekhuizen en Daan de Rooij scoorden in de slotfase de 2 en 3-0. Daan de Rooij uit een strafschop, nadat hij zelf onderuit was gehaald.”

,,Vorige week gewonnen van de nummer twee, nu van de nummer drie. Het loopt lekker. Volgende week bij Barneveld proberen die serie door te zetten. Maar nu eerst een feestje”, sloot Pol af.

Bron: Ede Stad