Otterlo wint met 4-1 van nummer 2 Batavia ’90 (inclusief fotoreportage)

,,Het kan vriezen of dooien bij Otterlo. Vorige week verlies je heel teleurstellend bij Elspeet. En nu win je van één van de beste ploegen van de afdeling. Raar hé en heel apart. Maar dat is voetbal”, liet Maarten Kerkhof weten na de 4-1 zege van Otterlo op Batavia.

De trainer van Otterlo had voor een vijfmansdefensie gekozen. ,,Die stond goed. Toch kwamen wij met 0-1 achter (Kevin Olaria). In die fase werden wij ook even weg getikt. Uit het niets knalde Evan Theunissen (op foto) na een half uur de 1-1 binnen.”

,,Bij Batavia zag je al wat irritatie ontstaan. Wij wilden door. In de tweede helft was het Robin Koning die de 2-1 maakte. En Alvin Broekhuizen stelde Joep Moormans in staat de 3-1 aan te tekenen. Toen was het al gelopen. Met ons middenveld met Paul Speldenbink, Robin Koning en Alvin Broekhuizen konden wij het goed uitspelen.”

,,Uit een lange bal van Bas Pol maakte Daan de Rooij nog de 4-1. Dan valt het ook allemaal goed. Al met al een hele mooie zege. Alleen verwacht je vooraf dat je juist tegen Elspeet de punten pakt en tegen Batavia vooral een goed gevoel overhoudt. Maar goed, zoals ik al zei: het kans vriezen of dooien in Otterlo.”

Otterlo nestelt zich wat vaster op plaats nummer tien. Komende week komt nummer drie Hoevelaken op bezoek.

Bron: Ede Stad

 

Fotoreportage Geert Nieuwenhuis: