Jonge honden Otterlo krijgen verdiende beloning

De spelers van Otterlo en Zwart Wit’63 vielen er bij bosje neer. Na een spektakelstuk van de eerste orde, met twaalf gele kaarten, en twee rode, eindigde de ontmoeting in 3-3. En kregen de jonge honden van Otterlo hun verdiende beloning.

Wie de opstelling van Otterlo bestudeerde, dacht even met het ‘Onder 23 team’ te maken te hebben. Immers negen van de elf basisspelers voldeden aan dit criterium. Robin Koning (26) en Niels Blotenburg (29) waren de ‘dispensatiespelers’.  Dat Otterlo met zo’n jong elftal het veld in ging had ook te maken met de blessuregolf. Zeven selectiespelers ontbraken.

De jonge Otterlose honden wilden direct de sof van een week eerder tegen Barneveld goed maken. Evan Theunissen en Sven Staal verzuimden de goede opening om te zetten in een doelpunt. Het was dan ook een tegenvaller dat de Harderwijkers halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kwamen. Het schot van Jordy Ernsten leek houdbaar voor doelman Erik Vonk. ,,Er stonden wel een hoop spelers voor zijn neus”, verdedigde Alvin Broekhuizen de vervanger van Bas Pol.

MEEVALLER Otterlo leek daardoor wat van slag. ,,De linies sloten niet altijd even goed aan. En als er aan de ene kant wel druk werd gezet, gebeurde dat aan de andere kant niet”, had trainer Maarten Kerkhof gezien. Geluk was er toen weer Ernsten de lat raakte. En een meevaller dat op slag van rust de gelijkmaker op dat moment uit de lucht kwam vallen. De strakke voorzet van Robin Koning werd door Mounir el Ablak in eigen doel geschoten.

Met Jeroen Janssen als aanjager en stormram maakte Otterlo haar plannen in het tweede bedrijf direct duidelijk. Maar leek al snel van een koude kermis thuis te komen. Na balverlies op het middenveld knalde Khalil Zarrhadi de 1-2 binnen. En kort daarna kon Mike Jansen tussen de Otterlose linies door lopen. ,,We stonden niet goed”, had ook Broekhuizen gezien.

De thuisploeg stroopte nog eens de mouwen op. Paul Speldenbrink kreeg twee kansen op de aansluitingstreffer, en reclameerde ook om een elfmeter. Bij Zwart Wit ontving Maurice van Plateringen zijn tweede gele kaart. ,,Voor ons een sein nog feller en agressiever te gaan spelen”, aldus Broekhuizen. Die zag dat een schot van Sven Staal dusdanig van richting veranderd werd, dat de aansluiting er was: 2-3.

PRACHTIG Tien minuten voor tijd ging Broekhuizen een combinatie met Speldenbrink aan, om de bal op prachtige wijze in de kruising te jagen. ,,Die bal zat er inderdaad lekker in”, lachte de 20-jarige middenvelder, die een minuut later ook de 4-3 had kunnen maken. ,,Ik voelde verzuring in mijn voeten. ”

Een opstootje waarbij Evan Theunissen naar zijn strot werd gepakt, betekende de tweede gele kaart voor de Otterlose aanvaller, die hem onterecht kreeg, waar het eerder wel op zijn plaats was geweest. Het betekende ook dat de Otterlose storm ging liggen.
,,Ik denk dat we met die 3-3 tevreden moeten zijn”, aldus Broekhuizen, die in de slotfase nog kramp kreeg. ,,Dat ik een app’je kreeg dat ik zou spelen, verbaasde mij. Door een vakantie in Egypte had ik de laatste week niet kunnen trainen.Ik was er wel blij mee.” En Otterlo achteraf ook.

,,Dat ik gewoon kon spelen kwam door de vele blessures binnen ons team. Ikzelf ben weer helemaal hersteld van de kuitbeen breuk, die ik in het voorjaar opliep. Met Otterlo hoop ik rond plaats vijf uit te komen.”

Trainer Maarten Kerkhof hield ook een goed gevoel over aan de ontmoeting tegen Zwart Wit’63. ,,De drie tegen doelpunten zitten mij wel dwars. Daar kom ik op terug. Maar voetballend hebben wij het goed gedaan. Daarnaast bij de 1-3 karakter getoond. Hiermee kunnen wij zeker verder.”

Bron: Ede Stad