Otterlo struikelt over VV Barneveld

Trainer Maarten Kerkhof weet nu ook wat verliezen is met SV Otterlo. Op het eigen prachtige sportpark moest een 0-1 nederlaag tegen VV Barneveld geïncasseerd worden.

,,Totaal onnodig”, meende Kerkhof. ,,We waren echt oppermachtig. Alleen al in het eerste kwartier hadden we goede kansen via twee keer Sven Staal en Ivo Bakker.”  Bakker was van stal gehaald omdat Otterlo behoorlijk kampt met blessures. Zo zijn de aanvallers Michiel Broekhuizen en Jop Stöfsel geblesseerd en was aanvallende middenvelder Alvin Broekhuizen op vakantie.

,,Na het uitblijven van die 1-0, zakte Barneveld alleen maar verder in. Zij hadden totaal niet de intentie te voetballen. Tot overmaat van ramp raakte doelman Bas Pol ook nog geblesseerd met een schouder uit de kom. Toch waren we halverwege vol goede moed. We vroegen ons alleen af hoe het kwam dat we nog steeds niet hadden gescoord.”
Een flinke tegenvaller was dan ook de 0-1, kort na de rust van Brian Kuiper. ,,Bij een corner werd bij de tweede paal een bal teruggelegd, die daarna werd ingeschoten. Ongelooflijk”, aldus Kerkhof.
,,We hadden wel 80% bal bezit. Maar er werd te weinig gevoetbald. We gingen met z’n allen in de aanval. Maar kansen van Jeroen Janssen (op archief foto)  en Joep Moormans gingen er niet in. Zonde. Barneveld is een van de minste ploegen, maar je verliest wel gewoon”, besluit Maarten Kerkhof.

Otterlo zakt naar de negende plaats met 5 punten uit 4 ontmoetingen. Hetzelfde puntenaantal heeft Zwart Wit’63. Die ploeg komt zaterdag op bezoek.

Bron: Ede Stad