Investering Otterlo betaalt zich uit

 ,,Wij moesten geduld hebben tegen ONA’53. Investeren om hen uiteindelijk toch op de knieën te krijgen. Met de 2-0 zege is dat uiteindelijk gelukt’’, keek een tevreden Ronald Lieftink terug.

Na de masterclass van een week eerder tegen AGOVV, was de eerste helft tegen de Wageningers niet goed. ,,Wij hadden het lastig tegen ONA, wat zich met een 3-5-2 opstelling had aangepast. Ik vond ons wel de bovenliggende partij. Allebei de partijen kreeg twee/drie mogelijkheden’’, had de Otterlo trainer gezien. ,,Je merkte wel dat er wat onrust was, omdat het niet zo snel lukte te scoren als een week eerder.’’

,,In de rust heb ik aangegeven waar de kansen lagen. Wij moesten de spits directer aanspelen. Die moest de bal laten vallen, voor een derde lopende speler. Uit zo’n situatie, kwam de bal voor de voeten van Arnout Lagerweij terecht. Van een meter of dertig meter lobte hij de bal in het doel. En heel snel daarna opnieuw zo’n aanval, waarbij Bram van Lambalgen het op een geweldige manier afmaakte.’’

,,De rest van de wedstrijd hebben wij gecontroleerd. Speelden het volwassen uit. Uiteindelijk win je dan ook verdiend. Ons geduld werd beloond’’, concludeerde Ronald Lieftink.

Die blijft met Otterlo lijstaanvoerder. Het verschil met naaste belager VVOP blijft vijf punten. ,,Wij hebben nu een missie. Alle wedstrijden winnen. Dat geldt dus ook voor dinsdagavond bij Stroe’’, besluit Ronald Lieftink.

Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer