Domper voor Otterlo 1 tegen Vios Vaassen

Een domper. Zo kun je de 2-1 nederlaag bij VIOS Vaassen wel noemen. Een totaal onnodige nederlaag”, baalde Maarten Kerkhof.

,,Iedereen weet dat Otterlo het van het voetbal moet hebben. Dat kun je het beste op kunstgras. Nu op het lange gras van VIOS was het meer vechtvoetbal. Zij speelden alleen maar lange ballen. Het probleem was vooral dat de tweede bal vooral voor hen was. Wij waren niet scherp genoeg”, had de trainer gezien. Via Jacco Verstraten was de thuisploeg al snel aan de leiding gekomen.

,,De tweede helft was het beter van onze kant. We speelden nu zelf ook lange ballen, en zaten beter in de wedstrijd. Uit een assist van Patrick van Norden scoorde Dion Kroesbergen (op archief foto) de gelijkmaker. Dion had ook nog een beste kans op de 1-2.”

,,Maar dan komt VIOS in de slotfase voor de tweede keer voor ons doel. En via het puntje van de schoen (Daan Gorelikow) viel de 2-1. Daarna werd nog een doelpunt van Alvin Broekhuizen randje buitenspel afgekeurd en mikte William Borgers net voorlangs.”

,,We zullen toch moeten dealen dat zes ploegen in deze afdeling nog op gras spelen. En ook moeten we feller zijn. Zaterdag uit bij Hoevelaken, dat ook op gras speelt, kunnen we laten zien dat we beter met gewoon gras omgaan”, besluit Maarten Kerkhof.

Bron: Ede Stad