Vrije trappen helpen Otterlo tegen VVOP (4-2)

Otterlo kende een goede start van de competitie. VVOP werd met een 4-2 nederlaag naar Voorhuizen gestuurd.

,,Een verdiende overwinning voor ons’’, vond Robin Koning. ,,Voetballend liep het vooral de eerste helft goed. Na de rust kwamen we minder aan voetballen toe, maar wisten we als team de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.’’

De aanvoerder van Otterlo was verantwoordelijk voor de 1-0. ,,Ik kapte een man uit en schoot met links in de linkerbovenhoek. Een mooi doelpunt, en dat op mijn oude dag’’, lachte Koning. Die had overigens daarvoor Alvin Broekhuizen een strafschop zien missen.

FLOW ,,Wij zaten in een goede flow. Het was dan ook een tegenvaller dat kort voor de rust hun spits (Niek Bos) volledig vrij kon inkoppen. Dan ga je toch met een balend gevoel de rust in.’’

,,In de tweede helft kreeg een speler van hen (Tim van de Vis) een tweede gele kaart. Zij ontvingen overigens een hele reeks van gele kaarten. De toegewezen vrije trap werd door Alvin Broekhuizen raak geschoten: 2-1. Het was balen dat VVOP uit een strafschop gelijk kwam: 2-2. In mijn ogen een goedmakertje. Een speler van VVOP was overduidelijk op zoek naar het been van Wesley van de Brink. Dat werd ook beaamd door een andere VVOP speler.’’ Stef Overeem verzilverde de strafschop.

VRIJE TRAP ,,Dan denk je even: het zal toch niet dat we gelijkspelen met een man meer’’, bekende Koning. ,,Maar uit opnieuw een vrije trap, ditmaal van de ingevallen Dennis van de Bunt, maken we 3-2. ,,Het grappige is juist dat de trainer vooraf had gezegd met de vrije trappen niet op de kruising te mikken, maar op het doel. Dat betaalde zich direct uit. Het is wel lekker als je een paar specialisten hebt.’’

De jeugdige Bram van Lambalgen bracht de eindstand op 4-2. ,,De voorbereiding was niet altijd even goed. Dan is het mooi dat je de eerste competitiewedstrijd toch wint. En dat we dit als team hebben gedaan’’, merkte Koning op.

Die mag zaterdag met Otterlo naar Hoevelaken. ,, Zij spelen op gras en zijn fysiek sterk. Voor ons altijd lastig. Daar moet we dan maar een einde aan maken’’, besluit Robin Koning.