Trainer Ronald Lieftink terug naar Otterlo

Ronald Lieftink wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van Otterlo. Daarmee keert de Edenaar terug naar de club, waarmee hij een kleine twee jaar geleden kampioen werd in de vierde klasse.

,,Nadat wij Maarten Kerkhof geïnformeerd hadden met hem te stoppen, hebben wij een groepje gevormd, met ook een afvaardiging van het eerste elftal, voor de opvolging van Maarten”, begint Gerard de Rooij. ,,Omdat wij eigenlijk een type Lieftink wilden hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem een app’je gezonden, met de vraag of hij interesse had. Toen niet wetende dat hij bij WAVV eventueel zou moeten stoppen vanwege het niet hebben van de vereiste TC 1 licentie.”

,,Ronald gaf aan dat er toen nog geen zekerheid was of hij toegelaten zou worden op de cursus. En vroeg of wij wilden wachten. Intussen waren wij er bij Otterlo wel uit, dat ondanks veel belangstellenden ( ongeveer 30 sollicitaties), dat wij voor Ronald wilden gaan. Ook Bas Pol en Jeroen Janssen, die zeker ook een belangrijke rol heeft gespeeld, en de overige afvaardiging van de spelers stonden achter zijn terugkeer”, gaat het bestuurslid technische zaken verder.

,,Toen bleek dat er geen plaats was op de cursus TC 1, en hij dus noodgedwongen moet vertrekken bij WAVV, zijn wij om de tafel gaan zitten. En waren wij het snel eens over een tweejarig contract. Zondag is iedereen bij WAVV geïnformeerd. Wij zijn blij met zijn komst. Twee jaar geleden liep hij bij ons de voordeur uit, zoals dat bij elke trainer gebeurt. Zaak is nu het seizoen met Maarten Kerkhof goed af te maken, en dat ook hij op deze wijze afscheid van ons neemt”, besluit Gerard de Rooij.

,,Het lag niet in de planning terug te keren naar Otterlo”, reageert Ronald Lieftink. ,,Vorig seizoen zijn we met WAVV eigenlijk vervoegd gepromoveerd. De puzzelstukjes vielen eerder in elkaar dan verwacht. En dan krijg je een jaar dispensatie als trainer op eerste klasse niveau.”

,,Ik heb mij ingeschreven voor de cursus TC 1. Uiteindelijk valt de keuze dan op anderen. Van de vijf trainers die nu eerste klasse trainen, was er maar een uit verkoren. Dat is een teleurstelling. Mijn ambitie is toch op dit niveau te werken. En het betekende ook dat ik niet verder kan bij WAVV. Die intentie was er van beide kanten.”

,,Toevallig kreeg ik dus het app’je van Gerard de Rooij. Gelukkig wilden zij even wachten. Hoewel het natuurlijk een stap terug is, ga ik daar graag aan de slag. Ik heb er twee jaar geleden een topjaar gehad. De vereniging, de mensen en de selectie zijn allemaal vertrouwd. De accommodatie is top. Het voelt ook vertrouwd. Er is talentvolle jeugd. Al met al vind ik het zeker ook leuk weer terug te komen”, besluit Ronald Lieftink.

Bron: Ede Stad