SV Otterlo start samenwerking met Fysiofit Van der Toolen

De voetbalvereniging Otterlo en Fysiofit-Centrum Bennekom werken vanaf begin seizoen 2016-2017 samen om de medische begeleiding binnen de voetbalvereniging Otterlo te verbeteren. Naast de beide verzorgers en EHBO-ers binnen de SV Otterlo wordt vanaf heden dit mede ondersteund door ‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom’.

Geert Nieuwenhuis (verzorger 1e elftal) en Ronald Pol (Sportfysiotherapeut) werken al vele jaren samen om blessures te voorkomen en om, daar waar mogelijk, snel te kunnen handelen en erger blessureleed te voorkomen. Een samenwerking die al vele jaren zijn vruchten heeft afgeworpen in het kader van de Ketenzorg. (samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen de medische zorg).

Sportfysiotherapie

‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom‘ is een grote praktijk voor fysiotherapie die al sinds 1990 actief is. Ze richten zich op algemene fysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie.

Deze praktijk volgt de laatste ontwikkelingen binnen hun beroepsgroep op de voet. Met een positieve benadering van de klachten van een patiënt/sporter gaan ze binnen de praktijk er vanuit dat iedereen zijn herstelproces/ revalidatieperiode op een positieve wijze kan beïnvloeden.

Dit alles gekoppeld aan lokale behandelingen en mogelijke revalidatietrainingen begeleid door hen in de praktijk in Bennekom of door de bij SV Otterlo verbonden sportverzorgers. Ze gaan daarbij uit van het principe van actieve revalidatie, gekoppeld aan lokale behandelingen, waarin de patiënt/sporter centraal staat. Individuele en sport specifieke benadering is dan ook een van hun pijlers. Daarnaast beschikt deze praktijk over een Fitnessruimte met moderne apparatuur.

Begeleiding

Vanaf het seizoen 2016-2017 begeleidt ‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom’ de Sportvereniging Otterlo op medisch vlak. Dit team van (sport)fysiotherapeuten vormt samen met de twee sportverzorgers binnen SV Otterlo de medische staf van het 1e elftal.

‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom’ zal hierbij het gevoerde medisch beleid binnen SV Otterlo ondersteunen in overleg met de twee sportverzorgers binnen de vereniging.

Dit betekent voor de (jeugd)spelers; Een voetballer die geblesseerd is wil weer zo snel mogelijk spelen. De Sportfysiotherapeut kan hierbij ondersteuning verlenen door een blessure te behandelen, blessureadvies te geven, een aangepast trainings- of oefenschema schema te geven of te zorgen voor een snelle doorverwijzing naar een specialist in het kader van de ketenzorg.

Wanneer een speler geblesseerd raakt, meldt de speler zich bij de sportverzorger (of begeleider) van zijn team. Mocht er fysiotherapie noodzakelijk zijn dan zal de sportverzorger van het 1e elftal dit gaan overleggen met de Sportfysiotherapeut van ‘Fysiofit-Centrum in Bennekom’.

Alle behandelingen die, op verzoek van de sportverzorgers worden uitgevoerd door de Sportfysiotherapeut worden gedeclareerd via de eigen zorgverzekeraar. Zorg dat uw zoon/dochter hiervoor dan ook goed voor verzekerd is en controleer de polisvoorwaarden!

De afspraken voor fysiotherapeutische behandelingen of revalidatietrainingen worden gemaakt met de desbetreffende speler. Deze speler dient op de afgesproken tijd(en) aanwezig te zijn bij SV Otterlo voor een eventuele revalidatietraining onder begeleiding van de revalidatietrainer/ sportverzorger.

Indien fysiotherapie noodzakelijk is dan dient hij/zij zich te melden bij ‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom’. Indien een speler een gemaakte afspraak niet nakomt (zonder bericht van verhindering) dan wordt dit gemeld aan de sportverzorgers en de betrokken trainer/leider van het elftal.

De medische staf bepaalt, in overleg met de revalidatietrainer en/of Sportfysiotherapeut, het moment waarop de speler weer mag gaan trainen en wedstrijden gaan spelen. De trainer moet zich aan dit besluit conformeren. Gedurende het seizoen zal Ronald Pol (Sportfysiotherapeut) op verzoek van de verzorgers op de dinsdagavond voor de geblesseerde spelers aanwezig zijn (trainingsavond). Spelers van de 1e selectie kunnen bij het ontstaan van een blessure op de wedstrijddag eventueel versneld een consult bij ‘Fysiofit Van der Toolen Bennekom’ ondergaan.

*Er is geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. Wanneer de speler (ouder van de speler) een aanvullende verzekering heeft worden de behandelingen door de zorgverzekeraar vergoedt.