Ronald Lieftink stopt bij Otterlo

Ronald Lieftink stopt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij Otterlo. De 48-jarige inwoner van Ede is bezig aan zijn vierde seizoen bij de tweedeklasser. Eerder werkte Lieftink ook al een jaar voor Otterlo.

,,Deze beslissing heeft niets te maken van de huidige positie. Maar ik denk dat vier jaar, en dus in totaal vijf jaar met veelal dezelfde spelers voldoende is. Voor mij is het goed om eens verderop te kijken. Voor Otterlo is het ook verfrissend dat er een andere trainer voor de groep komt’’, zegt Lieftink, die eerder (assistent) trainer was bij Bennekom en WAVV.

,,De beslissing van Ronald was verwacht’’, reageert Gerard de Rooij van de technische Commissie. ,,Ik denk dat hij de meest succesvolle trainer in de historie is met twee kampioenschappen in vijf jaar. Zowel als mens en als trainer was Ronald de perfecte trainer van Otterlo. Wat er ook dit seizoen gebeurt, Ronald gaat via de voordeur naar buiten en zal altijd meer dan welkom zijn bij onze club.’’

,,Ik ga nu samen met Laurens Foekens op zoek naar een nieuwe trainer. Daar zullen wij de spelers en staf ook bij betrekken’’, sluit Gerard de Rooij af.