Otterlo weet weer wat winnen is

De laatste overwinning dateerde al weer van 7 oktober vorig jaar. Eindelijk weet Otterlo weer wat winnen is. Stroe werd met 4-2 verslagen.

,,Het was inderdaad lang geleden”, beaamde Maarten Kerkhof. ,,Wel een aantal keer verdienstelijk gelijk gespeeld. Maar een overwinning is ook weer eens lekker.”

,,We wisten dat Stroe zich zou ingraven”, ging de trainer verder. ,,In eerste instantie was ons baltempo niet hoog genoeg. Toen dat wat sneller ging, kon Paul Speldenbrink de 1-0 maken.  Kort daarna werd Evan Theunissen door de Stroe doelman (Tom de Groot) onderuit gehaald. Dat betekende en strafschop en een rode kaart. Alvin Broekhuizen (op archief foto) maakte geen fout vanaf de stip. Alvin maakte ook nog voor de rust de 3-0.”

,,Dan is de spanning er af. Weet je bij de rust dat het klaar is. Dat hebben we een tijd niet gehad. Dan hoop je dat we in de tweede helft de score nog flink opvoeren. Maar het was niet goed van onze kant. We dachten er te makkelijk over”, had ook Kerkhof gezien.

Uiteindelijk werd het 4-2. De ingevallen Ivo Bakker scoorde het vierde Otterlose doelpunt (4-1). Arnold van de Brink en Roy Kruse deden nog wat terug namens Stroe.

Door de winst wipt Otterlo over Stroe heen. De ploeg van Kerkhof staat nu op een tiende plaats. Zaterdag is Elspeet de opponent. ,,Dat zou een goed moment zijn om definitief afstand te nemen van de onderste regionen”, kijkt Maarten Kerkhof alvast voor uit.

Bron: Ede Stad