Otterlo verliest van Blauw Geel ’55

Tot drie keer toe riep assistent scheidsrechter Wessel Derks van Otterlo de woede van Blauw Geel’55 over zich af door bij een kansrijke positie te vlaggen. Bij een vierde situatie, toen het wel buitenspel was, liet arbiter Roland Kok Derks staan. Dat doelpunt van Romin Ahmadi bleek het beslissende in de derby: 1-2.

,,De jongen (Jos Bolks) die de voorzet gaf stond twee meter buitenspel. Maar dan nog mogen wij na de voorzet het kopduel niet verliezen”, mopperde Patrick van Norden. ,,Er waren al een paar twijfelachtige situaties geweest. Nu liet de scheidsrechter de grensrechter staan”, meende Simon Kooiman na afloop.

Kooiman speelde als een soort van hangende linksbuiten en was in feite de vijfde middenvelder. Met de gekozen strijdwijze had Otterlo het zeker het eerste half uur heel moeilijk. ,,Ik denk dat zij het niet verwacht hadden. Wij zetten veel druk op hen. Zij kwamen niet aan voetballen toe en hanteerden vooral de lange bal. Daardoor kwamen wij vaak met hen in duel. En die wonnen wij vaak.”

De eerste kansen waren voor Ruben Florijn en Romin Ahmadi. Halverwege het eerste bedrijf viel de 0-1. Een bal viel uit een kopduel voor de voeten van Kooiman, die via de binnenkant van de paal raak mikte. Kort daarna leken de Edenaren de score te verdubbelen. ,,Ik gaf de bal op tijd aan Romin Ahmadi. Het was nooit geen buitenspel. Maar goed, ik snap zo’n clubgrensrechter ook wel”, liet de nummer 10 van Blauw Geel weten.

Otterlo was tot dat moment nog niet gevaarlijk geweest. Alleen bij een schot van afstand van Robin Koning toonde doelman Johan van der Wekken zich onzeker. Dezelfde doelman ging rond het half uur de mist in. ,,Ik wilde een bal richting Marco van Rooijen spelen. Dat was eigenlijk een gokje. Maar de keeper schatte de bal verkeerd in. Vervolgens kon Marco binnen schieten”, omschreef Patrick van Norden de gelijkmaker.

,,Dat gaf ons wel vertrouwen. Het laatste kwartier voor de rust was ook beter van onze kant. Wij hadden inderdaad met onze drie middenvelders moeite met vijf van hen. Na een omzetting ging het ook beter van onze kant”, keek Van Norden terug op de eerste drie kwartier.

In de tweede helft ging het in eerste instantie gelijk op. Met Alvin Broekhuizen weer op het middenveld en Ruben Hazeleger op Kooiman, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Zonder dat er kansen waren, kon het alle kanten op. Totdat Ahmadi eerst fraai inkopte en doelman Bas Pol even fraai redde. De terugspringende bal werd voorgegeven en door Kooiman binnengewerkt. Arbiter Kok honoreerde het vlagsignaal van Derks dat de bal over de achterlijn was geweest. ‘Getuigen’ achter en naast het doel gaven aan dat het niet het geval was geweest. ,,Het was twijfelachtig”, zei de schutter. ,,De scheidsrechter kon dat nooit zien.” Toen wederom Ahmadi in kansrijke positie werd terug gevlagd, was er opnieuw veel onvrede aan de zijde van Blauw Geel.

Uiteindelijk werd dan een doelpunt dat wel buitenspel was, goedgekeurd. Met Evan Theunissen en de weer eens van stal gehaalde Laurens Foekens ging Otterlo nog even alles of niets spelen. Blauw Geel verzuimde via Bryan van Loenen de genadeklap te geven. Daardoor was het nog even billen knijpen bij een vrije trap voor Otterlo. ,,Met onze specialisten Marco van Rooijen of Dennis van de Bunt betekent dat in 80 procent van de gevallen een doelpunt”, hoopte Van Norden. De poging van Van de Bunt ging echter hoog over.

,,Ik denk een verdiende overwinning voor ons”, oordeelde Simon Kooiman. ,,De laatste driepunter dateerde van eind oktober. Het werd weer eens tijd. Het was voor ons aanhaken of afhaken. Als wij volgende week van Advendo winnen, wat wij aan onze stand verplicht zijn, kunnen we in de tweede seizoenshelft gewoon meedoen om de prijzen.”

Sinds de ‘traumatische’ wedstrijd tegen Stroe, waarin een 0-4 voorsprong werd weggegeven, is het minder geworden bij Otterlo. Dat was ook de eerste ontmoeting waarin mannetjesputter Jeroen Janssen vanwege een blessure niet meer van de partij was. ,,Jeroen zorgt voor een beste lading gif. Dat heeft de rest niet. En met het ontbreken van ook William Borgers en Martijn Goor mis je wel drie centrale verdedigers”, weet Patrick van Norden.

,,Door de resultaten zijn wij inderdaad even afgehaakt. Maar dit is een klasse waarin iedereen van iedereen wint. Wij zijn zeker niet kansloos voor een prijsje. Maar we staan na een mooi begin nu wel weer met beide beentjes op de grond. We zijn het even kwijt.”

Hoe het seizoen ook afloopt voor Otterlo, zeker is dat Patrick van Norden terugkeert naar zijn oude liefde Lunteren. ,,Dat heeft niets met de club Otterlo te maken. Ik heb het super naar mijn zin. Maar de combinatie dat mijn vader ernstig ziek is, en het feit dat ik volgend jaar vader word, maakt het veel praktischer om bij Lunteren te gaan spelen. Uitgangspunt is inderdaad in het eerste elftal. Ik denk dat ik hier in de twee jaar gegroeid ben en meer ervaring en kracht heb opgedaan. Dat wil ik bij Lunteren laten zien.”

Door Wim van Kessel

Bron: Barneveldse Krant