Otterlo kopje onder bij Terschuurse Boys

,,Het verschil tussen Terschuurse Boys en Otterlo was niet eens zo groot. Toch moet je een geflatteerde 6-2 nederlaag incasseren”, had trainer Maarten Kerkhof gezien.

,,Wij kenden een prima eerste kwartier. Na een mooie actie van Evan Theunissen kwamen wij via Jop Stöfsel (op archief foto) op 0-1. Er was niets aan de hand”, aldus de Otterlo trainer. ,,Dan komt Terschuurse Boys via twee kopballen (Jeffrey van Belkum) eigenlijk onverwachts op 2-1. Dat ging eigenlijk te snel.”

,,Vervolgens kwam de regen met bakken uit de lucht. Het veld werd steeds slechter. Daar hadden we het moeilijk mee. Misschien dat het nog anders was gelopen als Alvin Broekhuizen de kans op 2-2 had benut. Dat gebeurde niet. Terschuurse Boys liep uit naar 4-1 (Roy van de Veen en Rudi Overeem). In de slotfase werd het zelfs nog 6-1 (Gydo Vos en Hans van Essen). Bij ons was er mentaal wel wat geknakt. Via een eigen doelpunt werd het nog 6-2.” Positief was nog wel dat doelman Bas Pol zijn rentree maakte.

,,Wij moeten ons vasthouden aan het eerste kwartier”, wil Maarten Kerkhof de moed er in houden. ,,Zaterdag komt koploper Unicum op bezoek. Dat wordt een zware klus.”

Otterlo blijft op een elfde plaats staan. De drie andere ploegen die vorig jaar nog vierde klasse speelden (Hulshorst, Barneveld en Elspeet) staan nog onder de Otterloërs.

Bron: Ede Stad