Otterlo heeft tweede periodetitel voor het grijpen

Otterlo heeft de tweede periodetitel voor het grijpen. Als het zaterdag van Rood Wit wint, kan het zich opmaken voor het toetje. Tegen VIOS Vaassen boekte het de zevende zege op rij: 1-0

,,Het was zeker niet onze beste wedstrijd”, keek Maarten Kerkhof terug. ,,Vooral voetballend was het minder. VIOS zette vol gas druk. Daar hadden wij moeite mee. Bovendien is VIOS niet voor niets een ploeg uit de top vijf.”

Het achteraf winnende doelpunt viel na een kwartier. ,,Dennis van de Bunt veroverde de bal. Michiel Broekhuizen gaf vervolgens een steekbal op Laurens Foekens (op archief foto). Die kapte nog een keer, om met links raak te schieten. Laurens speelde vanaf rechts, omdat Sam Hazeleger teveel last had van zijn hamstrings.”

,,Eigenlijk was het de gehele wedstrijd gelijkwaardig. VIOS kreeg in de tweede helft ook een paar kansen. Bas Pol redde een paar keer fraai. Vanuit de counter hadden wij via Michiel Broekhuizen, Laurens Foekens en de ingevallen Ivo Bakker ook kansen de wedstrijd op slot te gooien. Maar het was vooral buffelen om die voorsprong vast te houden. Dat was gelukkig het geval.”

Zaterdag kan de sterke periode beloont worden met een periodetitel. ,,Dan moeten wij het afmaken. Een finale. De spanning zal een rol spelen. Maar wij mogen dit prijsje niet laten lopen. Zijn wij niet alleen min of meer veilig, maar weten ook dat de competitie voor ons niet in mei is afgelopen”, besluit trainer Maarten Kerkhof.

Bron: Ede Stad