Otterlo: kater voordat feest begint

Het scenario was perfect. Een lekker voorjaarszonnetje, een tegenstander die vijf keer op rij had verloren en DJ Marcel om de feestvreugde na afloop te verhogen. Echter: Otterlo kwam niet verder dan 1-1 tegen Rood Wit’58. Dus (nog) geen periodetitel. En was er een kater voordat het feest begon.

Er was nog een half uur de hoop dat de overgebleven concurrent Batavia punten zou verspelen tegen Terschuurse Boys. Maar kort voor tijd werd het daar 1-0. Als Otterlo minimaal een punt pakt op 30 maart bij koploper Nieuwland, is de periode alsnog binnen. En mocht dat niet lukken, moet Batavia alle drie haar duels winnen, en een nadelig doelsaldo van negen doelpunten nog goedmaken. Dus de kans op de nacompetitie is nog steeds groot. ,,Maar ik pak de periode liever nu dan thuis op de bank”, baalde trainer Maarten Kerkhof.

,,Dit is teleurstellend”, stelde ook Paul Speldenbrink (op archief foto). ,,Hadden wij de periode behaald als Batavia gelijk was gebleven, was ik blij geweest, maar ook had dan het balend gevoel overheerst. De eerste helft was nog redelijk van onze kant. Wel was het heel slordig. De druk van het moeten winnen speelde een rol.”

De thuisploeg kreeg wel wat kansjes via twee keer Patrick van Norden en Michiel Broekhuizen. Halverwege het eerste bedrijf tekende juist Speldenbrink voor de 1-0. ,,Ik schampte de bal uit een corner van Alvin Broekhuizen. Hoe de bal er in ging, heb ik zelf niet eens gezien. Het klopt dat ik inderdaad geen goalgetter ben. Dit is mijn vierde doelpunt voor Otterlo. Bij DTS heb ik alleen in een vriendschappelijke wedstrijd gescoord.”

ZENUWEN Het doelpunt verloste Otterlo niet van de zenuwen. ,,Wij hadden ze in de zak. Maar voetbalden nog steeds niet goed. Het was wel jammer dat de bal van Laurens Foekens tegen de binnenkant van de paal kwam”, meende Speldenbrink, die de bal zelf had doorgekopt. Rood Wit had daarvoor via Jeffrey Kleijer haar eerste goede kans gehad. Verder had de ploeg uit Putten de pech dat Daniel van Schoor (achillespees) en Kevin van Hierden (hamstring) er met forse blessures binnen het half uur van af moesten.

,,De tweede helft was belabberd”, stelde Speldenbrink klip en klaar. ,,Eigenlijk ging alles mis. Bijvoorbeeld al het druk zetten. Het negativisme kwam in de ploeg. Dan moet je blij zijn met de 1-0 en die over de streep trekken. En dan valt toch heel ongelukkig de 1-1.” William Borgers wilde de bal wegschieten. De toelopende Jop van Eyden wierp zich met een sliding voor de bal. Die verdween met een boog over Bas Pol. ,,In het restant kwamen wij helemaal niet meer aan voetballen toe.”

Daarmee kwam een einde aan een mooie serie, die op 1 december bij Batavia begon. ,,Inclusief oefenwedstrijden, hebben wij elf wedstrijden op rij gewonnen. Een reden is toch de terugkeer van doelman Bas Pol. Hoewel Nico Pluimers het als vervanger heel goed heeft gedaan, is Bas een uitstekende keeper. Hij legt ook de ballen neer waar hij wil.”

OVERSTAP Middenvelder Speldenbrink zelf is bezig aan zijn derde jaar in Otterlo na meer dan 100 wedstrijden bij DTS Ede. ,,Ik heb het hier prima naar mijn zin. De overstap heeft goed uitgepakt. Het plezier is helemaal terug. Volgend jaar speel ik hier zeker ook nog. De ambitie is wel dat in de tweede klasse te doen. Hopelijk gaat dat alsnog via de nacompetitie gebeuren. Dan moeten wij het feestje dan maar vieren.” Nu is er vooral een kater.

Trainer Eddy Kraaij van Rood Wit’58 had wel reden tot lachen. ,,Ik vind dat wij het goed hebben gedaan. Door die twee blessures, moesten wij het elftal al door elkaar halen, en waren al snel twee wissels kwijt. In de tweede helft moest ik zelfs mijn assistent Herbert Grevengoed als speler brengen. Okee, bij Otterlo voetbalt ook een assistent (Laurens Foekens) mee. Maar dat is wel een ander verhaal.”

,,Het punt was ook verdiend. En daarna hadden wij ook nog maar zo kunnen winnen. Maar na vijf verliespartijen, is het toch weer het besef dat wij het wel kunnen. Enig vervelende van deze wedstrijd is dat ik door die blessures de komende werken weer moet gaan puzzelen.”

Bron: Ede Stad