Otterlo en Ronald Lieftink verder met elkaar

Voetbalvereniging Otterlo en trainer Ronald Lieftink (47) gaan nog een jaar verder met elkaar. Voor de Bennekommer wordt het dan in totaal zijn vijfde seizoen bij de zaterdagderdeklasser.

,,Wij zijn er blij mee dat Ronald nog een jaartje verder gaat’’, laat Gerard de Rooij van de Technische Commissie weten. ,,Die mening wordt door het bestuur en de spelersgroep gedeeld. Ronald past goed bij de groep en de club. Onze ambitie was voor dit jaar een periode te pakken dan wel kampioen te worden. Die periode is er inmiddels. Nu hopen wij die eerste plaats te kunnen vasthouden.’’

Lieftink zal het komend seizoen zo goed als zeker met vrijwel dezelfde selectie gaan doen. ,,Een paar dertigers twijfelen nog. Komende week als wij op trainingskamp zij in Albufeira (Portugal) gaan we met iedereen praten. Maar ik verwacht weinig wijzigen’’, laat De Rooij weten.

UITDAGING Ronald Lieftink ziet nog altijd voldoende uitdaging bij Otterlo. ,,Ik denk dat het er nog meer mogelijk is. Wij hebben al stapjes gemaakt, en staan waar we nu staan. Zaak is het niet alleen vast te houden, maar ook uit te bouwen. Met als doel niet alleen te promoveren, maar ook in een tweede klasse mee te doen.’’

,,Ik denk dat wij stabiel genoeg zijn om onze huidige positie (koploper met zes punten voorsprong en wedstrijd meer gespeeld dan Zeewolde) vast te houden. De voorkeur is direct te promoveren, en anders via de nacompetitie. Het zal een wat drukker programma worden, maar dat moeten wij aan kunnen. En ik denk ook dat een klasse hoger wij in het linker rijtje kunnen meedoen. Dat baseer ik op de kwaliteit van de spelers en het feit dat wij negen van de tien oefenwedstrijden tegen tweedeklassers winnen’’, zegt de voormalig (assistent)trainer van Bennekom en WAVV.

,,Natuurlijk kan er ook het scenario zijn dat we niet promoveren. Dan is de uitdaging volgend seizoen de stap naar de tweede klasse te maken’’, besluit Ronald Lieftink.

Bron: Ede Stad