Omstreden doelpunt zorgt voor gelijkspel bij Otterlo tegen Terschuurse Boys

Het was al in extra tijd. Een vrije trap werd door doelman Nico Pluimers gestopt. Ook de rebound werd tegen gehouden. Maar op een tweede rebound van Rob Porte moest ook de routinier het antwoord schuldig blijven. Volgens Otterlo had Porte de bal met zijn hand gecontroleerd. De arbiter floot nog wel. Voor het einde.

,,Dan is die 2-2 zuur”, constateerde Maarten Kerkhof. ,,Maar eerlijk gezegd wel terecht. Wij werden terug gedrongen. Dachten met het nodige geluk die voorsprong vast te houden.” Die voorsprong (2-1) was ook in de slotfase op het bord gekomen. Nadat volgens Otterlo de bal uit een corner al van achter de doellijn was gehaald, werd een bal van Evan Theunissen door Ceriel van Veldhuizen in eigen doel geschoten.

Waar er dus aan het einde veel gebeurde, was het heel anders in de eerste 45 minuten. ,,Ook al omdat Terschuurse Boys inzakte, hadden wij een groot overwicht. Dat resulteerde in wat schietkansen. En de 1-0 na een half uur. Een schot van Evan Theunissen werd los gelaten. Michiel Broekhuizen (op archief foto) was er als de kippen bij om het openingsdoelpunt aan te tekenen.”

,,In de tweede helft werden wij onder druk gezet. De 1-1 (Jeffrey van Belkum) zat er aan te komen. Uiteindelijk werd het dus 2-2”, had de trainer van Otterlo gezien.

Die staat nog steeds met Otterlo op de voorlaatste plaats. ,,Voor deze wedstrijd wilden wij negen punten uit de resterende vijf ontmoetingen voor de winterstop halen. Dan moet het de komende weken maar gebeuren.” Batavia, Teuge, Barneveld, en AGOVV (18 december) zijn de opponenten.

Bron: Ede Stad