3 april: Het Groot Otterlo’s Alcohol- en Drugsspel

Op 3 april  is er een grote spelavond voor jongeren in de kantine van SV Otterlo. Thema van het spel is alcohol- en drugs. De avond is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Aanvang is 19.00 uur einde 20.30 uur, de toegang is gratis.

Drugs en ook alcohol maken deel uit van de leefwereld van jongeren. Vroeg of laat krijgen ze bier of mixdrankjes aangeboden. Of is er op school of op een feest iemand die XTC, wiet of speed in de aanbieding heeft. Hoe zorgt een tiener dat hij of zij daar veilig mee omgaat? En wat is eigenlijk veilig?

Jaarlijks komen er in Nederland 1000 jongeren (tot 18 jaar) met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis terecht. Er komen nog veel meer jongeren in het ziekenhuis omdat ze ongelukjes of ongelukken hebben gehad door alcoholgebruik. Ook drugsgebruik kent haar slachtoffers. Vaak ontbreekt het jongeren niet zo zeer aan kennis over alcohol en drugs, maar het toepassen van die kennis, juist als het er op aankomt, is heel lastig.

In zes korte workshops gaan jongeren ervaren wat er gebeurt als ze over de grens gaan met alcohol of drugs.  Wat doe je als iemand in coma raakt? Wat gebeurt er met je als je teveel hebt gedronken? Hoe ziet speed of xtc er uit? De meeste workshops worden gegeven door mensen uit Otterlo

Wij gaan er van uit dat jongeren het meeste leren als ze samen praktisch bezig zijn. Daarom nodigen wij jongeren van 12 tm 16 jaar uit voor een avond die sowieso leuk is, maar hen ook helpt veilige grenzen te stellen aan drank en drugs.
De werkgroep alcohol– en drugspreventie Otterlo organiseert de avond in samenwerking met SV Otterlo, Ericaschool, Politie, Otterlo’s Belang, Hervormde Gemeente Otterlo, Sportservice, Malkander, Huisartsenpraktijk Moret, Iriszorg.