Geen Bennekom, of Blauw Geel, maar Otterlo voor Arnout Lagerweij

Wegblijven uit de onderste regionen van de derde klasse. Dat was in het verleden vaak de doelstelling bij Otterlo. Nu aan de vooravond van het seizoen 2019-2020 is de situatie anders. De bewoners van het Kastanjebos hebben de ambitie met de bovenste ploegen mee te doen.

Paul Speldenbrink (DTS Ede), Dennis van de Bunt, Martijn Goor Patrick van Norden en Jop Stöfsel (allen Lunteren) kwamen de laatste jaren al naar de derdeklasser. In het kielzog van trainer Ronald Lieftink keerde ook Marco van Rooijen terug. En op het allerlaatste moment maakte ook Arnout Lagerweij de overstap van Bennekom.

Lagerweij, aanvoerder van Bennekom 2, kreeg diverse aanbiedingen. ,,Het klopt dat ik aan de A-selectie van Bennekom was toegevoegd. Ook heb ik meegetraind bij Blauw Geel. Maar zeker gezien het aantal nieuwe jongens kon ik op mijn klompen aanvoelen dat ik bij Bennekom 1 niet veel aan spelen zou toekomen. En op mijn leeftijd (20) wil ik elke week voetballen.”

,,Uiteindelijk heb ik op gevoel voor Otterlo gekozen. Via Ronald Lieftink hoorde ik goede verhalen. Ook van Marco van Rooijen het een en ander gehoord. En het is natuurlijk hier een prachtig sportpark. Ik moet zeggen dat ik hartstikke blij ben met de keus. Het is een leuk en goed team. Op papier is het misschien een stapje terug. Maar zo zie ik het zeker niet”, benadrukt de student sportmanagement.

SEIZOENSKAART De verhuizing betekent ook dat zijn trouwe supporters moeten meeverhuizen. ,,Mijn vader en moeder komen vaak kijken. Mijn opa is de trouwste supporter. Die is er vanaf de jeugd altijd bij. Ik heb ze nu een seizoenskaart van Otterlo gegeven”, lacht de middenvelder.

,,De positie op het middenveld maakt mij niet. Vandaag tegen Dieze West was het wat hangend aan de linkerkant. Mijn sterke punten zijn mijn dribbels en een actie te maken. Ook probeer ik steeds mijn medespelers weg te steken.”

Lagerweij weet waar Otterlo heen wil. ,,De verwachting is dat er zes, zeven clubs bovenin gaan meedoen. Otterlo wil daar ook bij horen. De ambitie is te gaan voor een periodetitel dan wel een titel. Misschien moeten we daar nu nog niet teveel praten, maar op het veld het laten zien. Ik zie dat wij goed kunnen voetballen. Maar het moet duidelijk nog allemaal in elkaar vallen.”

KARIG Dat bleek tegen Dieze West. ,,Het was karig van onze kant. Wij maakten te weinig gebruik van de ruimte. Kozen te vaak de lange ballen. Wij brachten Dieze West ook in de wedstrijd.”

Omdat de opponent uit Zwolle twee keer dik had verloren, werd een monsterscore verwacht. Maar nadat er vier grote kansen omzeep waren geholpen, opende Michiel Broekhuizen pas halverwege de eerste helft de score. Een zeldzame fout van Bas Pol leidde de 1-1 in van Nejim el Atiaou. Pas een klein kwartier voor tijd lukte het Otterlo de ‘zaalvoetballers’ van Dieze op de knieën te krijgen door een rake kopbal van Lagerweij. In de laatste seconde pikte Van Rooijen ook zijn doelpuntje mee: 3-1.

,,Bij de 1-0 en 3-1 veroverde ik de bal. Bij de 2-1 scoorde ik. Hoewel er nog een paar situaties waren, waarin het anders had gemoeten, mag ik wat dat betreft niet ontevreden zijn. Maar ik kan ook zeker nog veel beter. Dat moet ik zaterdag tegen VVOP laten zien. Die wordt ook bij de kanshebbers ingeschat. Ik hoop dat het goede voetbal wat in deze ploeg zit, er dan ook uitkomt”, besluit Arnout Lagerweij.

Overigens was de 3-1 zege van Otterlo niet voldoende voor de volgende bekerronde. Oene behaalde een punt meer.

Bron: Ede Stad