Eerste zege Otterlo in de derde klasse!

Otterlo behaalde haar eerste zege van het seizoen. In Lelystad werd verassend het hoog ingeschatte Batavia met 0-1 verslagen.
,,Top”, reageerde een uitgelaten Maarten Kerkhof. ,,We speelden op gras, dat steeds drassiger werd. Dat was lastig voetballen. Het was echt vecht voetbal.  Dat hebben we fantastisch gedaan. Een overwinning van het collectief.”

,,Het was echt zo’n wedstrijd van: wie scoort, die wint. Voor de rust waren er nauwelijks kansen aan beide kanten. Bij Batavia sloeg de onderlinge irritatie steeds meer toe. Dat was een goed teken. Ook na de rust weinig kansen over en weer. Totdat twintig minuten voor tijd een vrije trap van Alvin Broekhuizen door Paul Speldenbrink (op archief foto in DTS tenue) in de kruising werd gekopt. Die bal was zo hard, dat deze terug kwam. Maar hij zat echt.”
,,Daarna was het overleven. Zij pompten elke bal voor het doel. Hoewel we niet echt wat weggaven, was het toch billen knijpen. Bovendien was het wel zwaar onder deze weersomstandigheden op het gras. Maar we hielden het vol. En achteraf kun je zeggen dat het ook terecht was”, oordeelde Kerkhof.

Zaterdag komt het bekende Barneveld op bezoek. Waar Otterlo met 5 uit 3 een prima start kent in de derde klasse, staat de komende opponent nog op nul. Dat geldt overigens ook voor de andere twee gepromoveerde ploegen Hulshorst en Elspeet.

Bron: Ede Stad