Dennis van de Bunt breekt de ban voor Otterlo tegen Advendo’57

Een helft wist Advendo’57 stand te houden in Otterlo. Direct na de rust brak de ingevallen Dennis van de Bunt met een door de Ederveners fel betwiste vrije trap de ban. Dat bleek het breekpunt. Uiteindelijk liep de thuisploeg simpel uit naar een 4-0 winst.

De laatste jaren was Dennis van de Bunt een zekere basisspeler. Maar tot dusverre moet de 30-jarige Edenaar op de bank beginnen. Een bewijs dat Otterlo voor derde klasse begrippen over een hele goede selectie beschikt. ,,Dat klopt. Met de nieuwe jongens Kaj Schuppers en Aziz Ballouk zijn wij er zeker niet slechter op geworden. Ook Bram van Lambalgen, afkomstig uit de jeugd, doet het heel goed. Concurrentie is alleen maar goed. Doordat ik vanwege mijn vakantie een stukje voorbereiding heb gemist, moet ik zien mijn plek terug te veroveren.’’

Vanaf de bank zag de spits dat Otterlo wel een aantal kansen kreeg, maar Advendo nog niet van zich af kon schudden. Aziz Ballouk met een poging op de lat, Alvin Broekhuizen voorlangs en Marco van Rooijen hadden de openingstreffer op hun schoen. ,,Het had eigenlijk al 2-0 moeten staan’’, vond Van de Bunt.

Otterlo claimde ook nog een strafschop na een overtreding op Marco van Rooijen. Wellicht omdat hij eerder wel heel makkelijk was gaan liggen, oordeelde arbiter Fatih Yilanci een swalbe. Dat was het zeker niet.

[GEVAAR] De Ederveners lieten de thuisploeg tot de middenlijn komen, en kwamen gaandeweg de eerste helft beter in het spel. Mark van Kessel wist het ‘gevaar’ Marco van Rooijen goed te beteugelen. Aan de andere kant kreeg het via Dejan Knevel en Martijn van den Dikkenberg een tweetal mogelijkheden, waar meer uitgehaald had kunnen worden.

Bij de eerste de beste Otterlo aanval na de rust besloot arbiter Yilanci een vrije trap te geven randje zestien. Dan weet je dat het met de net voor Kaj Schuppers ingevallen Van de Bunt 50% raak is. ,,Vorige week tegen VVOP ging mijn poging huizenhoog over. Dus nu moest de bal er in’’, lachte de maker van de 1-0. ,,Ik wist de bal in de rechterhoek te schieten. Het klopt dat de keeper iets te centraal stond, waardoor hij er niet bij kon komen.’’

,,Dat was de klap voor Advendo. Die moesten nu komen’’, had Van de Bunt gezien. Met een kopbal was Mark van Kessel nog dicht bij de gelijkmaker. Maar toen de jonge en goed spelende Bram van Lambalgen bij de eerste paal een voorzet van Marco van Rooijen verzilverde, was het over en uit: 2-0.

Arnout Lagerwey en Marco van Rooijen bepaalden de eindstand op 4-0 voor Otterlo, wat het wel geloofde. Het jeugdige Advendo zakte soms letterlijk door haar hoeven en was blij dat het afgelopen was.

[WINNEN] Van de Bunt kreeg nog twee vrije trappen op minder kansrijke posities. ,,De eerste werd goed gestopt door de keeper. De tweede gokte ik op een rebound. Dat gebeurde niet. Maar goed: 4-0 is prima. Als geboren Lunteraan zijn wedstrijden tegen Advendo altijd bijzonder. Die wil je altijd winnen.’’

Dat was dus tegen Advendo een helftje. ,,Ik ben 30 en wil graag vanaf de start spelen. Vanuit het standpunt van de trainer snap ik het dat ik na mijn latere terugkeer op de bank ben begonnen. Ik besef ook dat hij zestien goede spelers heeft. Vandaag waren Evert Bouw en Daan de Rooij er vanwege een blessures niet bij. Dat kon goed opgevangen worden.’’

,,Wij hebben als Otterlo echt de ambitie kampioen te worden. Met dit spelersmateriaal mag je dat rustig uitspreken. Dat ik vandaag de ban breek als invaller is leuk. Maar mijn streven is er gewoon weer aan de start er bij te zijn’’, besluit Dennis van de Bunt.

[TRAP] ,,Ik heb als trainer van Lunteren Dennis van de Bunt als 16-jarige speler tegen Advendo laten debuteren’’, herinnert Jan Fluit zich nog. ,,Ik ken maar weinig spelers met zo’n goede trap. Ik vond het al jammer dat hij inviel. Toen die vrije trap er kwam, wist ik het eigenlijk al.’’

,,Die vrije trap was schandalig. Henk-Jan van de Berkt won een kopduel. Er gebeurde helemaal niets. Het was wel heel jammer dat je zo moest achter komen. Daarna knakte er wat. Ook al omdat we konden terugkijken op een aardige eerste helft. Wij hadden het redelijk onder controle. Als je echt het spannend had willen maken, had je uit een van die kansen voor moeten komen.’’

,,Toen ook de 2-0 viel, was het gebeurt. Een paar jongens, die afgelopen jaar nog in de A speelden, waren op. Otterlo, en de tegenstanders van de komende weken VVOP en Zeewolde zijn de titelkandidaten. Alleen als het allemaal heel erg meezit, kun je ergens een puntje pakken’’, besluit Jan Fluit.

Bron: Barneveldse Krant