Otterlo en VRC tevreden

OTTERLO In de strijd om ‘the best of the rest’ in de derde klasse A deelden Otterlo en VRC de punten: 1-1. Daar kon iedereen mee leven. Otterlo had de beste kansen, terwijl de ploeg uit Veenendaal het iets betere voetbal liet zien.

Wim van Kessel

Waar Otterlo normaal gesproken een goede start kent, was dat nu niet het geval. Uit de eerste de beste aanval kroop Steven Diepeveen achter de Otterlose defensie om de 0-1 aan te tekenen. ,,Ik stapte uit”, keek Sander Vonk terug. ,,Ik dacht aan buitenspel. Nee, dat Wesley van de Brink bleef hangen, heb ik niet gezien.”

Naast dat er toch al drie basiskrachten ontbraken, moest eerst Evan Theunissen (hamstring) en ook Daan de Rooij (knie) binnen het half uur geblesseerd van het veld. ,,Inderdaad een tegenslag. In aanvallend opzicht is Evan een belangrijke speler”, reageerde Vonk.

Ferdy Jonkers en Glenn Hummelen waren de vervangers. En juist oudgediende Jonkers gaf het beslissende tikje bij de gelijkmaker. ,,Een hele mooie aanval via Wesley van de Brink en Martijn Meijer”, had Vonk gezien.

DOELPUNT Een doelpunt wat al in de lucht hing. Harold Niemeijer had al een schietkans gehad en Laurens Foekens mikte in het zijnet. Na de gelijkmaker had Niemeijer een beste kans. ,,Het geloof was er zeker, er meer te maken. Omdat VRC vroeg drukte zette, speelden wij meer de lange bal. En zeker die tweede bal, was vaak voor ons.” In het laatste kwartier voor de rust was VRC nog een paar keer gevaarlijk. ,,Het was wat rommelig van onze kant. Wij lieten de tegenstander te gemakkelijk spelen. ”

In het tweede bedrijf al direct weer een kans voor ‘Harry’ Niemeijer. Ook Foekens was een paar keer gevaarlijk, terwijl tot twee keer toe een VRC verdediger zijn eigen doelman bijna passeerde. ,,Ik denk dat wij geen kans meer hebben weg gegeven. Het laatste kwartier eiste denk ik het zware veld zijn tol. Geen van beide teams wilde meer extra risico nemen”, had de Otterlose verdediger gemerkt.

,,Ik denk dan ook dat die 1-1 wel terecht is”, gaat Sander Vonk verder. ,,Wij blijven in de race voor de nacompetitie. Dat is ons doel en denk ik ook het hoogste haalbare.”

DEFENSIE Opvallend is wel dat waar Lunteren en Advendo wat betreft (doel)punten er bovenuit springen, Otterlo de minst gepasseerde defensie heeft. ,,Iedereen weet zijn taak. Ook nu andere spelers daar spelen, loopt het goed. Organisatorisch zit het goed in elkaar.”

De 28-jarige Otterlose schilder is een van de stabiele factoren. ,,Ik kan mij lekker vastklampen aan een tegenstander. Omdat ik jaren als back heb gespeeld, moest ik eerst wat wennen aan de ruimte in mijn rug.” ,,Sander haalt altijd een 7. Hij zoekt de simpele oplossing. Je kunt hem voor een boodschap sturen”, voegt trainer Jeroen Spies toe.

,,Iedereen heeft het over onze keeper Bas Pol. Natuurlijk is die goed. Maar ik denk dat het verdedigend gewoon goed staat bij Otterlo. Wij zijn voor elke tegenstander in deze klasse moeilijk te verslaan. Vandaag geven wij ook weinig weg. Kijkend naar de kansen, vergeten wij onszelf te belonen. Het belangrijkste was vandaag echter niet te verliezen. En omdat VRC er ook zo over dacht, was er het laatste kwartier een soort van status quo. Ook al omdat ik snel twee wissels kwijt was, en de zware omstandigheden, zaten er bij ons een aantal jongens doorheen. Derhalve kan ik leven met het gelijke spel”, sluit Jeroen Spies af.

Bron Barneveldse krant