Otterlo wint Ede Stad zaalvoetbaltoernooi

Otterlo is winnaar geworden van de derde editie van het Ede Stad zaalvoetbaltoernooi. In de finale werd Lunteren met 4-1 verslagen.

,,Ik denk dat wij de verdiende winnaar zijn”, keek Arnout Lagerweij na afloop terug. ,,Alle vijf de wedstrijden gewonnen.” In de finale kwam Otterlo in de eerste minuut via een uitgespeelde aanval door Paul Speldenbrink op voorsprong. In de tegenaanval bracht Max Degenaar de teams op gelijke hoogte.

,,Daarna was het een tactisch steekspel. Wij speelden degelijk. Gokten met onze snelheid en acties op balverlies van Lunteren”, liet Lagerweij weten. Maar met de slimme Rick Degenaar als achterste man gaf de tweedeklasser weinig weg. Omdat men aanvallend geen potten kon breken, gebeurde er in eerste instantie weinig meer.

,,In de tweede helft merkte je dat ze moe werden”, ging Lagerweij verder. ,,Er was meer ruimte.” Balverlies van eerst Max en even later Rick Degenaar, leidde de 1-2 van Lagerweij in. Die scoorde ook de 1-3. ,,Ik ben een speler die de ruimte zoekt. Dat gebeurde ook met de doelpunten.” Lunteren, dat Rick Degenaar inmiddels naar voren had gedirigeerd, probeerde het nog wel. Maar het was Paul Speldenbrink, die de eindstand op 1-4 bepaalde.

,,Ikzelf speel niet vaak in de zaal. Alleen bij een vrije zaterdag doe ik met Johan Rijopleiding in de regionale competitie mee. Reden is dat ik wat last van mijn rug krijg. En ik wil gewoon fit voor het veld zijn”, meende de oud Bennekom speler. ,,Al met al was het een meer dan geslaagde dag. Wij gaan met een prima humeur begin volgend jaar op trainingskamp naar Benidorm. Dan nemen we de beker mee”, sloot een lachende Arnout Lagerweij af.

BESTE Tegenstander Lunteren werd niet alleen tweede, maar had ook de beste speler (Rick Degenaar) en beste keeper (Nicky Groeneveld) in haar gelederen. Nicky Groeneveld had na afloop gemengde gevoelens. ,,Ik ben een teamplayer. Met het team is het winnen van dit toernooi niet gelukt. Dat ik door een onpartijdige jury tot beste doelman wordt verkozen is misschien een kleine pleister op de wonde.”

Groeneveld zag op het laatste moment bij zijn team wat spelers wegens blessures wegvallen. ,,Mooi dat Julian van den Berg (zoon van trainer Dennis) en Victor van de Bor ons uit de brand hielpen. Waarom wij de finale verloren? Ik denk dat Otterlo ons afblufte op tactisch gebied. Zij hadden de rol van Rick Degenaar, vanuit het defensief opkomen, goed bestudeerd. Een nederlaag die niet leuk is, maar wel onomstreden”, ging de Lunteren doelman verder.

De Edenaar keepte het hele toernooi prima wedstrijden. ,,Zaalvoetbal vind ik heerlijk. Bij ZVV Ede speel ik in de recreantencompetitie mee. Wel als speler, maar keepen verleer je nooit”, besloot hij toch lachend.

POULE A Lunteren kwam in poule A met DTS Ede, Veenendaal en Fortissimo uit. Op voorhand leek titelverdediger DTS Ede met spelers als Jesse Buikema, Anouar Tmim en Remco Speelziek favoriet. In de eerste wedstrijd liet DTS Ede tegenstander Veenendaal met 2-0 kansloos. Niels van Steenbeek scoorde tweemaal.

De tweede ontmoeting tegen Lunteren was direct een topper. De Wormshoefbewoners trokken met 2-0 terecht aan het langste einde door treffers van Victor van de Bor en Julian van den Berg. Dat betekende dat DTS de laatste poulewedstrijd tegen Fortissimo minimaal moest gelijk spelen. Via Anouar Tmim kwam men op voorsprong. Maar Fortissimo, dat moest winnen en al zeven minuten voor het einde met een meevoetballende keeper (Jip van de Peppel) ging spelen, zorgde voor een verrassing door met 1-2 te winnen. Talib Azerkan en Anass el Hassnaoui (ex DTS) waren de schutters. Na twee titels op rij, was DTS Ede uitgeschakeld.

Lunteren begon met een 3-0 zege op Fortissimo. Doelpunten van Victor van der Bor, Ivar Boekholt en Julian van den Berg. Na de winst op DTS, en het resultaat van DTS tegen Fortissimo, was Lunteren al zeker van de halve finale. De laatste ontmoeting in de poule werd met 2-3 van Veenendaal verloren. Hier een ‘VAR’ moment of een kanonskogel van Rick Degenaar de paal achterin het doel had geraakt, of de paal van het doel. Uiteindelijk werd naar het midden gewezen.

Veenendaal, met oud Blauw Geel spelers Aziz Ballouk en Jorino Kleijn, bleef nu op doelsaldo Fortissimo voor en plaatste zich ook voor de kruisfinales. Dit omdat de onderlinge confrontatie in 2-2 was geëindigd.

ONGENAAKBAAR Otterlo was in de andere poule ook al ongenaakbaar geweest. De eerste ontmoeting werd met 3-0 van VVA Achterberg gewonnen. Dat was wel geflatteerd. De ploeg van de uiteindelijke topscorer Mike Molenaar had het vizier niet op scherp staan, en raakte paal en lat. Het tweede slachtoffer van de Otterlose dadendrang van Ede/Victoria: 4-0. De meeste tegenstand kwam nog van FC Jeugd. In de slotseconde was er het winnende doelpunt van Dennis van de Bunt.

De strijd om plaats twee in de poule, was een prooi voor VVA. Beslissend hierbij was de 3-0 overwinning op FC Jeugd. De laatste wedstrijd tegen Ede/Victoria was een schietfestijn: 8-0. Met vier doelpunten nam Mike Molenaar een voorschot op de titel van topscorer van het toernooi. Overigens is de kans groot dat de Edenaar komend seizoen gezelschap krijgt van meer Edenaren. De ambitieuze zaterdagvierdeklasser is volop bezig op de spelersmarkt.

Waar FC Jeugd over het algemeen uiterst fanatiek is op het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi, maakte het nu een timide indruk. Na de winst op Ede/Victoria, en het verlies tegen VVA, moest in ieder geval van Otterlo gewonnen worden. En het liefst met grote cijfers. Maar een 2-0 voorsprong, werd toch uit handen gegeven: 2-3. In tegenstelling tot vorig jaar verscheen Ede/Victoria nu met een afvaardiging van het eerste elftal. Het resultaat was hetzelfde: drie nederlagen.

HALVE FINALE In de halve finale won Otterlo vrij gemakkelijk met 3-1 van Veenendaal. Patrick van Norden scoorde, na een mooie combinatie, de 1-0. Arnout Lagerweij zorgde voor de bevrijdende 2-0. Een eigen doelpunt besliste de strijd: 3-0. Adil el Bissis redde de twijfelachtige Veenendaalse eer. In de andere halve finale toonde Lunteren zich duidelijk sterker dan VVA. Met drie mooie combinaties werd een 3-0 voorsprong genomen. De late 3-1 van Mike Molenaar was puur van statische waarde.

Uiteindelijk kon het organiserende ZVV Ede, wat haar zaken goed voor elkaar had, de hoofdprijs uitreiken aan Otterlo.

Bron: Ede Stad