Otterlo verliest met 2-0 van SDS ’55

Rick Gerritsen ontpopte zich tot de beul van Otterlo. Want met zijn twee doelpunten had de 28-jarige Edenaar een groot aandeel in de verdiende 0-2 zege van SDS’55.

Ook de SDS spits had gezien dat zijn ploeg al binnen een kwartier twee keer dicht bij de 0-1 was. Een schot van Arie de Jager stuiterde via doelman Wim van Dam en de onderkant van de lat uit het doel. En even later miste John van Dreven van een paar meter afstand, nadat William Borgers een corner de verkeerde kant had gekopt. ,,Dat was inderdaad een beste kans.”

Otterlo nam daarna het initiatief. Via Daan de Rooij waren er twee schietkansen. ,,Het positiespel was op zich wel goed”, vond Robin Koning van Otterlo. ,,Maar het tempo was te laag.” Ook na de rust was het Otterlo wat de aanval zocht. Daarin overigens een opvallend gezicht. Bas Pol, normaal gesproken keeper, stond als spits geposteerd. Door een schouderblessure kan Pol niet keepen, maar wel voetballen.

MAAT 46 De openingstreffer viel aan de andere kant. ,,Een lange bal werd door Frank de Jong terug gekopt. Ik kon de bal van vijf meter binnen tikken”, omschreef Gerritsen de 0-1. Al snel daarna viel ook de 0-2. ,,Een misverstand tussen de verdediging en de keeper. Ik kon er met mijn maat 46 tussen komen.”

De SDS spits vierde het feestje eerst met zijn vader en vriendin, die naast het doel stonden. ,,Yvet, mijn vriendin, komt normaal gesproken nooit kijken. Dan is het mooi dat je er twee maakt. Ja, ze mag vaker komen kijken”, lachte Gerritsen.

De vorig jaar van Blauw Geel 2 overgestapte speler leek op weg naar zijn hattrick, maar werd onderuit gehaald door doelman Wim van Dam. Die kon met rood vertrekken. ,,Terecht. Ik had de bal anders binnen kunnen schuiven. Ik had liever dat gehad, dan die rode kaart.”

Good old Nico Pluimers moest zich nog een paar keer strekken, om verdere Wekeromse treffers te voorkomen. Otterlo haar daarvoor Jeroen Janssen al als stormram in de spits geposteerd. Een keer was hij met een schot dicht bij de aansluitingstreffer. De thuisploeg leek door de snelle twee doelpunten de moed al te hebben opgegeven. ,,Het was wel een klap”, beaamde Robin Koning.

Uiteindelijk dus een dik verdiende 0-2 voor SDS. ,,We gaan dat eerst in de kantine van Otterlo vieren en daarna eten bij de 3 Ster. Ja, dat hadden we van te voren geboekt. We wisten dat we hier zouden winnen”, dolde Gerritsen, die zich thuis voelt bij SDS. ,,Ik had dit veel eerder moeten doen.”

In de derde klasse B is het onderin ongekend spannend. SDS is nog niet veilig, maar kan weer even adem halen. Maar Otterlo, dat twee punten meer heeft, moet nu ook weer oppassen. ,,We hebben nu vier keer achter elkaar verloren. Dat schiet niet op”, weet ook Robin Koning. ,,Maar degradatie voor Otterlo gaat niet gebeuren.”

Bron: Ede Stad