Otterlo stunt bij nummer 2 Batavia’90

Otterlo zorgde voor een grote stunt. Batavia’90 werd op eigen veld met 0-1 verslagen.

De ploeg uit Lelystad had tot op heden alleen op de openingsdag gelijk gespeeld tegen de andere koploper Nieuwland ASC. Daarnaast was er de laatste zeven wedstrijden de nul gehouden. Trainer, oud prof, Michel van Oostrum, had daarom al zeven keer gebak getrakteerd tijdens de training.

Komende week dus geen gebak. Het doelpunt van Robin Koning (op archief foto), net na de rust, was de enige op het drassige gras. ,,Ik heb een ouderwets strijdend Otterlo gezien”, liet Maarten Kerkhof weten. ,,Hoewel we wel onder druk stonden, zijn er weinig kansen weg gegeven. In feite heeft Batavia voor de rust een grote kans gehad. De weer terug gekeerde Bas Pol redde knap. William Borgers was goed meegelopen, waardoor voorkomen werd dat uit de rebound alsnog gescoord kon worden.”

,,Ik had in de rust al aangegeven dat de irritatie bij hen begon op te lopen. Dat gebeurde ook. Zeker na de 0-1. Batavia zorgde wel voor veel dreiging, maar echte grote kansen waren er niet. Natuurlijk was het nog behoorlijk billen knijpen. Elke keer was er de opluchting dat Bas Pol de bal in zijn handen had. Maar uiteindelijk trekken we de winst wel over de streep.”

,,Dit hadden we ook nodig. Je kunt wel roepen dat we niet op de voorlaatste plaats thuis horen. Maar dat moet je dan ook laten zien. En dat we dit konden, verbaasde mij ook niet”, besluit Kerkhof.

Bron: Ede Stad