Otterlo schiet nog niet in de stress ondanks nederlaag

Otterlo verzuimde de eerste van de twee opties om via inhaalwedstrijden verder afstand te nemen van de concurrentie, te verzilveren. Bij SKV werd met 2-1 verloren.

,,Achteraf gezien hadden wij in de eerste helft onze slag moeten slaan’’, keek Ronald Lieftink terug. ,,Via Dennis van de Bunt, Paul Speldenbrink en Rence van der Wal hadden wij vier, vijf doelrijpe kansen. Die maakten wij niet. Je hebt een paar wedstrijden per jaar dat dit gebeurt.’’

Nu bleef het bij de snelle openingstreffer van Arnout Lagerweij. ,,Vrij snel daarna kon hun linksback (Lukas Wilgenhof) opstomen, om raak te schieten. Na een half uur scoorde SKV (Tijmen Remijnse) uit een corner de 2-1. Verder moest Bas Pol nog een keer een geweldige redding verrichten. Dat gebeurde ook aan de andere kant bij een poging van Dennis van de Bunt.’’

,,De tweede helft zetten wij wel aan, maar kwamen niet verder dan wat schietkansen. Uiteindelijk verlies je dan met 2-1, in een wedstrijd die je van de vijf keer drie keer wint, een keer gelijkspeelt en een keer verliest. Verder ook alle credits aan SKV, die heel effectief waren.’’

,,Ik schiet zeker nog niet in de stress’’, vervolgde Lieftink. ,,Dat zou ik pas doen als wij geen kansen meer zouden creëren. In de komende anderhalve week ontvangen wij Rood Wit en Blauw Geel, alsmede Advendo uit. Als wij hier negen punten uit halen, zetten wij een mooie stap.’’

Otterlo is nog steeds koploper, met een punt voorsprong op VVOP en AGOVV, die een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Bron: Ede Stad