Otterlo houdt schade beperkt met 1-0 verlies tegen Unicum

,,Wij wilden bij toekomstig kampioen Unicum vooral de schade beperken. Met een 1-0 nederlaag, wat goed is voor het doelsaldo, alsmede geen blessures en geen gele kaarten is dat redelijk gelukt”, vond Maarten Kerkhof. ,,Alleen de resultaten van de concurrentie vielen wat tegen.”

Tegen Elspeet zaterdag moet het gebeuren. En misschien is een overwinning al voldoende. Anders moet het derdeklasserschap bij Hoevelaken een week later veilig worden gesteld. Tegen Unicum zouden er bonuspunten gescoord kunnen worden.

,,Wij hadden weinig te vertellen”, bekende Kerkhof. ,,Wel hadden wel via Daan de Rooij al heel snel een beste kans. Maar verder was het een kwestie van tegenhouden. Doordat wij goed georganiseerd speelden, met vijf man achterin, lukte het lang de nul te houden. Het was wel pittig. Zeker onze middenvelders zaten er helemaal door heen.”

,,Dan is het jammer hoe die 1-0 valt. Uit een korte corner slingerde een speler (Mitchell Kappenberg) de bal voor het doel, die zo maar in de verre kruising ging. Ik vraag mij af of dat de bedoeling was.”

,,Ook in de tweede helft een aantal scrimmages voor ons doel. Maar echte kansen gaven wij amper weg. Gaandeweg kregen wij nog een paar mogelijkheden. De beste was voor Ruben Hazeleger. Uiteindelijk bleef het wel 1-0. Eerlijk gezegd was een punt ook niet terecht geweest.”

Samen met Hulshorst en Barneveld heeft Otterlo 25 punten. Stroe volgt op drie punten en Elspeet op vijf. Het doelsaldo is veel beter dan dat van Barneveld. ,,De wedstrijd van zaterdag is cruciaal. Eerst zien te winnen. Daarna kijken we wel wat de concurrentie heeft gedaan”, besluit Maarten Kerkhof.

Bron: Ede Stad