Otterlo helpt Veensche Boys in het zadel

,,Het klinkt misschien raar na een 0-5 nederlaag. Maar ik was niet echt onder de indruk van Veensche Boys. Wij hebben in feite alle doelpunten zelf gemaakt’’, oordeelde Ronald Lieftink.

De Otterlo trainer zag al snel de 0-1 vallen. ,,Wij verdedigden slecht uit. De bal kwam toevallig voor de voeten van hun spits (Rody Buitenhuis), die scoorde. Na een dik half uur kon Jelmer Verschuur een verkeerde terugspeelbal van Daan de Rooij alleen maar corrigeren met een overtreding. In eerste instantie stopte Bas Pol de inzet. Bij de rebound (van Danny Brouwer) stonden wij toe te kijken.’’

,,En nog voor de rust liet Bas Pol een voorzet los, waardoor het 0-3 werd (Danny Brouwer). Eigenlijk hebben zij geen enkele kans zelf gecreëerd. Maar als je de doelpunten zo weggeeft, wordt het een lang seizoen’’, merkte Lieftink op. Ook al omdat Bas Pol en Alvin Broekhuizen na de rust een eigen doelpunt maakten.

,,Op zich was er best ruimte om tussen de linies te spelen. Er waren er ook kansen geweest op 1-0 en 1-1. Maar dit is ook de tweede klasse. Elke fout wordt afgestraft’’, stelde Ronald Lieftink, zie zeven van de twintig selectiespelers moest missen.

Daaronder sterkhouders als Marco van Rooijen, Kai Schuppers, Wesley van den Brink en Kevin Hazeleger. ,,Marco van Rooijen krijgt een MRI scan aan zijn knie. De kans bestaat dat hij nog een tijdje ontbreekt. Kai is op oefening met de mariniers, Wesley heeft zijn hamstring gescheurd en Kevin heeft last van zijn lies. Wat dan betreft komt het goed uit dat we een weekje vrij zijn. Ook al is er over twee weken tegen Delta Sports weer eentje bij, dat gaat zeker helpen. Maar dan moeteen we wel stoppen met vervroegd sinterklaas spelen’’, besluit Ronald Lieftink.

Otterlo staat na vier duels op een elfde plaats met drie punten.

Bron: Ede Stad