Otterlo geeft voorsprong van 2-0 onnodig weg tegen Barneveld (2-2)

Hoe geef je een gewonnen wedstrijd uit handen? Otterlo gaf daar een schoolvoorbeeld van bij Barneveld. Met een 0-2 voorsprong en een man meer, waren er vier opgelegde kansen de wedstrijd in het slot te gooien. Maar in plaats daarvan liet het de opponent in de laatste zeven minuten langszij komen: 2-2.

,,Een drama”, reageerde Jeroen Janssen. ,,Inderdaad hadden we kansen genoeg. Ikzelf kwam ook een keer alleen voor de keeper en had nog een kans. Maar ik train al 17 wedstrijden niet meer. Ik was helemaal kapot, waardoor ik niet de kracht had de bal in het doel te schieten.” Ook Ivo Bakker en de ingevallen Ruben Hazeleger lieten dotten van kansen liggen.

Dat was allemaal zonder gevolgen geweest, ware niet dat Adem Sanli met een prachtige hakbal de spanning terug bracht. ,,We liepen, niet voor de eerste keer dit seizoen, achterin te schutteren. William Borgers had de bal weg moeten roeien. Die 2-2 (weer Sanli) was misschien dan wel buitenspel. Maar de scheidsrechter liet nu wel door gaan. Dat kon er ook nog wel bij”, baalde Janssen nog eens.

Otterlo was de derby in de onderste regionen redelijk begonnen. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Larsson van Dijk was tot twee keer toe gevaarlijk. Ook Elmeris Avdic kwam in kansrijke positie. Totdat Julien Luhulima met zijn tweede gele kaart kon vertrekken. Een minuut later profiteerde Otterlo. Een domme overtreding van Avdic tegenover Evan Theunissen, betekende een strafschop. De goed spelende Daan de Rooij maakte geen fout.

De 0-1 was het ook halverwege. Ivo Bakker werd op weg naar 0-2 ten onrechte teruggevlagd door assistent Mensink. Aan de andere kant miste Sanli alleen voor doelman Wim van Dam.

OPSTEKER In het tweede bedrijf had Barneveld aanvankelijk het initiatief. ,,Het was inderdaad niet te zien dat zij een man minder hadden”, verklaarde Janssen. De 0-2 van dezelfde Janssen, was een opsteker voor Otterlo. ,,Een prima voorzet van Ivo Bakker. Het was een aanval uit het boekje.”

Na vijf nederlagen op rij, leek Otterlo de broodnodige zege te pakken. Leek. ,,We brengen onszelf in de problemen. Het verschil met een PD plaats is drie punten. We moeten de laatste drie wedstrijden nog vol gas geven.”

Dus ook Jeroen Janssen. ,,Ik ga elke wedstrijd wel een keer of tien dood. Een enkel en mijn knieën zijn versleten. Toch plak ik er nog een jaar aan vast. De groep heeft dat gevraagd. Ook heb ik dat beloofd aan Patrick van Norden, die bij ons gaat spelen. De enige die niet blij is, is de verzorger. Ik word met mijn bedrijf Janssen Stucadoors hoofdsponsor. Ook wel apart dan zelf mee te doen. Nee, de hoofdsponsor eist geen basisplaats haha.”

,,Dat is allemaal volgend seizoen. Eerst zorgen dat we in de derde klasse blijven en herstellen van deze 2-2. Want dit is mentaal wel een harde klap”, besluit Jeroen Janssen.

Otterlo zal het in de slotfase waarschijnlijk zonder Alvin Broekhuizen moeten doen. Naar aanleiding van zijn duw tegen VIOS, werd de talentvolle middenvelder voor vijf wedstrijden geschorst. Otterlo is wel in beroep gegaan. Mede door zijn afwezigheid stond routinier Ivo Bakker in de basis. Twee andere oud gedienden Rik Verschuur en Gijsbert Bunt vielen later in.

Bron: Ede Stad