Kaj Schuppers helpt Otterlo met een ‘Marco van Basten’ doelpunt

Ogenschijnlijk uit het niets was hij er ineens weer bij Otterlo: Kaj Schuppers. Om met een assist en twee doelpunten direct een hoofdrol op te eisen in de meer dan verdiende 3-0 zege op Stroe.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de 2-0 na dik tien minuten spelen. ,,Ik kreeg een prima bal van Ruben Kampert. Het lukte de bal met de hak mee te nemen en in de verre bovenhoek te schieten. Ja, de bal zat er lekker in.’’ Een doelpunt waar Marco van Basten in het verleden patent op had. ,,Dat durfde ik niet te zeggen.’’

Het was in een periode waarin periodekampioen Otterlo de middenmoter compleet overliep. Schuppers had al twee keer een bal van de lijn afgehaald zien worden. Bij de tweede poging werd de rebound door Paul Speldenbrink binnen geschoten. Ook Daan de Rooij en Dennis van de Bunt waren dicht bij een doelpunt.’’

RUIMTE ,,Er lag heel veel ruimte bij hun backs. Wij konden elke keer de ruimte induiken’’, had Schuppers gemerkt. Nadat er nog wat kansen en mogelijkheden waren gemist, zorgde de 22-jarige Edenaar zes minuten voor de rust voor de 3-0. ,,Een bal van Bram van Lambalgen leek net niet aan te komen. Omdat een speler van Stroe (Tim van Essen) compleet miste, kwam deze alsnog voor mijn voeten. Dat was gelukje. In een 1 tegen 1 wist ik de keeper te passeren.’’

In de tweede helft liep het minder aan Otterlose kant. ,,Stroe had een iets andere opstelling. De ballen kwam bij ons ook minder goed aan. ‘’ Toch waren er ook zeker nog kansen. Arnout Lagerweij strandde op de keeper. Bij een tweede poging werd Lagerweij onderuit gehaald, maar kreeg geen strafschop. Het enige foutje van de goed leidende arbiter Elroy Hogeweide. Uit dezelfde aanval kwam de bal bij de weer herstelde Robin Koning, die de paal raakte.

Marco van Rooijen, dit keer spelend als linker centrale verdediger, miste nog een strafschop. Schuppers zelf had ook nog een grote kans. Zijn poging ging net naast. ,,Ik had deze breed moeten leggen op Bram (van Lambalgen). Maar ik wilde graag nog een derde doelpunt maken.’’ En voor de derde keer van de middag werd een poging van Schuppers van de lijn gehaald.

ACTIE Aan de andere kant moest invaller doelman Wim van Dam twee keer echt in actie komen. De eerste keer net na de rust bij een poging van Roy Groeneveld. De tweede keer kwam de bal van zijn eigen verdediger Wesley van den Brink. Uiteindelijk bleef het bij de 3-0. De stunt van 5 november 2019 toen Stroe nog een 0-4 achterstand wist goed te maken, zat er geen seconde in.

Voor Kaj Schuppers betekende het zijn eerste twee doelpunten in de huidige voetbaljaargang. ,,Het is ook pas mijn vierde wedstrijd dat ik er weer bij ben. Tegen Rood Wit was ik er vorige week al een paar keer dicht bij. Mooi dat het nu wel lukte. Voor mijzelf was het een lekkere wedstrijd.’’

Voor hetzelfde geld had Schuppers helemaal niet meer bij Otterlo gespeeld. ,,Ik ben vorig jaar hier gekomen. Alvin Broekhuizen is mijn neef. De trainer vroeg of ik hier kwam spelen. Dit jaar was ik inderdaad van plan te stoppen. Ik zit bij de mariniers. Ik ben vaak lang op oefening. Dan gaat de groep begrijpelijkerwijs gewoon door. En elke keer moet je weer terug komen. Uiteindelijk ben ik toch overgehaald om te trainen wanneer het mij lukt. En dus nu voetbal ik weer. Ik ben nu blij met die beslissing.’’

OEFENINGEN Schuppers, die ooit samen met Quincy Veenhof vanuit de Bennekomse jeugdopleiding het eerste elftal haalde, heeft het naar zijn zin in Otterlo. ,,Het voetbal is gezien mijn werk niet meer de hoofdzaak. Ik zal ook in de komende tijd langere periodes in verband met oefeningen afwezig zijn. De periode dat ik er wel ben, wil ik hier zeker voetballen. Het bevalt mij prima’’, stelt Schuppers. Ook al omdat hij zijn vriendin Kira bij de Otterlose vrouwen is tegengekomen.

Dat Schuppers nu in de buurt is, kwam Otterlo goed uit. Rence van der Wal, Williams Borgers en Jesper Aben ontbraken vanwege blessures. De kleine snelle aanvaller heeft ook al het programma voor de tweede helft van het seizoen bestudeerd. ,,Ik kan er in ieder geval bij een nacompetitie bij zijn. Wellicht ook bij een kampioenswedstrijd. Want dat is ons doel’’, stelt Kaj Schuppers klip en klaar. Otterlo heeft inmiddels zes punten voorsprong op Zeewolde en AGOVV. Daarbij heeft Zeewolde nog een wedstrijd te goed. Dat lijkt ook de grootste concurrent in de strijd om de titel.

SPELEN Pas luttele minuten voor de semi derby was het zeker dat de wedstrijd zou doorgaan. Heel lang lag op het Otterlose kunstgrasveld een laagje sneeuw. Afgaande op het spel van Stroe, leek het of de bezoekers liever thuis waren gebleven. ,,Wij wilden juist graag spelen’’, liet trainer Bert van den Brink weten. ,,Vaak zie je dat een ploeg na een periode titel onbewust even gas terug neemt. Ook hun eerste keeper (Bas Pol) was er niet.’’

,,Maar waar vorige week tegen Zeewolde een verdediging met vijf verdedigers goed functioneerde, was dat vandaag niet het geval. Otterlo maakte met lange ballen goed gebruik van de aanwezige ruimte. Zeker de eerste twintig minuten werden wij helemaal zoek gespeeld. Na de 3-0 waren wij kansloos. Wij probeerden het daarna nog wel, maar onze beste spelers Roy Kruse, Roy Groenevelt en Erwin van Essen waren niet in goeden doen.’’

De vertrekkende trainer had de 17-jarige Pelle van Asselt op doel gezet in plaats van Ceriel van Veldhuizen. ,,Ceriel maakte de laatste weken wat foutjes. Ik wilde Pelle een kans geven. Jammer dat hij bij de rebound van het eerste doelpunt in de steek werd gelaten door de verdedigers. Verder heeft hij het goed gedaan. Het stoppen van de strafschop was een verdiende beloning.’’

Met tien punten uit negen duels, staat Stroe op een negende positie. ,,Ik denk dat wij nog een zware tweede helft van de competitie gaan krijgen’’, besluit de inwoner van Harderwijk.