Derby tussen Otterlo en SDS onbeslist

Lang leek het er op dat SDS’55 opnieuw van Otterlo zou winnen. Een schot van de ingevallen Dennis van de Bunt zorgde uiteindelijk toch voor een puntendeling tussen de burgers uit Otterlo en superboeren uit Wekerom: 1-1.

,,Vooraf hadden wij voor een gelijkspel getekend. Achteraf had er meer ingezeten”, keek Donovan Rijlaarsdam terug. ,,Of die 1-1 een fout was van onze invaller doelman Jaco van Veldhuizen. Ik neem het hem zeker niet kwalijk. Het was een dwarrelbal.”

De nummer negen van SDS had ook gezien dat zijn ploeg in de eerste helft de beste kansen creëerde. ,,Wij waren op en top gemotiveerd. In de voorbeschouwing was al aangegeven dat de derby bij SDS meer leefde dan bij Otterlo. Wij wilden hun arrogantie afbluffen. Daarnaast kunnen wij elk punt goed gebruiken om uit de gevarenzone te komen.”

Rick Gerritsen zag al snel een kopbal fantastisch gered worden door Bas Pol. Een door de wind gedragen schot van dezelfde Gerritsen ging net naast. Ook miste de mee opgekomen Martien van den Berg nog een beste kans. De vierde kans betekende de 0-1. ,,Kevin van der Horst gaf een bal over de hele. De speler van Otterlo (Ruben Hazeleger) taste mis. Ik kon de bal wat gelukkig meenemen en de bal rustig langs Bas Pol schieten”, omschreef Rijlaarsdam de openingstreffer.

VERDIEND Het was verdiend. SDS, dat de straffe wind mee had, vocht voor elke meter. Otterlo was niet in haar goede doen. Ook de keus voor vijf verdedigers viel niet goed uit. ,,De opzet was dat Paul Speldenbrink of Robin Koning zouden doorschuiven. Dat gebeurde niet”, verklaarde trainer Maarten Kerkhof naderhand.

In het tweede bedrijf was er meer strijd bij Otterlo. Via Alvin Broekhuizen en Laurens Foekens waren er wat mogelijkheden. SDS hield redelijk makkelijk stand. Het zocht de grens op. Daarbij constant aangemoedigd door de eigen aanhang, die hun ‘superboeren’ uit Wekerom probeerden een steuntje in de rug te geven.

,,Dat hoort bij zo’n derby”, weet ook Donovan Rijlaarsdam. ,,Het helpt absoluut. Wedstrijden tegen Otterlo leven echt bij ons. De voorbereiding, met een lunch, was ook anders dan anders.”

Met de net weer fitte Dennis van de Bunt ging Otterlo met vier aanvallers spelen. Het eerste schot van de invaller ging over het vangnet. De tweede werd nog door Van Veldhuizen uit de kruising geranseld. Het derde betekende de gelijkmaker.

OVERTUIGING In de laatste minuten hadden de invallers bij SDS, Arie Bouw en Henk Groenevelt, nog een kans alsnog de overwinning mee naar Wekerom te nemen. ,,Zij wachten net iets te lang. De overtuiging ontbrak”, had ook Rijlaarsdam gezien.

Uiteindelijk bleef het gelijk. Voor de kantine misschien wel de beste uitslag. ,,Voor ons is het zuur dat het nog gelijk wordt. Wij kunnen de punten hard gebruiken”, weet de vleugelaanvaller van SDS. ,,Nu moeten wij deze in de resterende wedstrijden pakken. Met deze inzet moet het lukken.”

In welke klasse SDS volgend jaar ook speelt, het is nog niet zeker of Donovan Rijlaarsdam nog het groen witte tenue verdedigt. ,,Iedereen weet dat ik de huidige trainer Marcel van den Hoop goed ken. Ik heb inmiddels met de nieuwe trainer (Ronald Tulen) en ook de aanvoerder gesproken. Er zijn vraagtekens. Of ik met Marcel van der Hoop meega naar SKV. Dat is ook een mogelijkheid.”

De toekomst van Maarten Kerkhof ligt sowieso bij Redichem. In zijn Otterlo tijd had hij alleen nog maar verloren van SDS. ,,Gelukkig is dat na vanmiddag niet meer het geval. Zeker gezien het feit dat de gelijkmaker tien minuten voor het einde viel, ben ik blij met het resultaat. Wij blijven meedoen voor plaats drie.”

Bron: Ede Stad