De Technische Commissie Senioren Heren

Het seizoen 2018-2019 is bijna ten einde. Nog een tweetal trainingen op de donderdag en dan sluiten we af op zaterdag 29 juni met de traditionele familiedag.

Terugkijkend op de resultaten van de Herenteams kunnen we niets anders concluderen dat we een mooi seizoen achter ons hebben. De VE1 zijn 2e geworden vlak achter rivaal OVC. De Heren 35+ behaalde in de najaarscompetitie een 3e plek maar revancheerde zich in de voorjaarscompetitie waar de 3e titel in 2 jaar werd behaald. Otterlo 3 eindigde op een mooie 4e plaats waar SKV 4 de terechte winnaar was. Bij Otterlo 2 vinden ze al drie jaar het seizoen qua tijd tekort. Wederom stond de maand juni in het teken van de nacompetitie. Was het de afgelopen 2 jaren om niet te degraderen uit de sterke reserve 2e klasse, nu ging het om de promotie. Helaas werd in de 2e ronde met penalty’s verloren van SDCP3, de latere winnaar van de nacompetitie. Al met al kunnen we niets anders zeggen dat de mannen van Frank Pluimers een super seizoen hebben gedraaid. En dan Otterlo 1. Na een goede voorbereiding volgde een mindere start in de 1e periode. Met slechts 8 punten in de 1e periode volgde een bijzondere reeks wat op 1 punt na geen winst in de 2e periode betekende. Uiteindelijk werd afgesloten met een mooie 6e plaats.

Vanuit de TC beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen alweer in november. Besloten werd om na 2 jaar afscheid te nemen van Maarten Kerkhof. Op zich altijd een vervelende beslissing maar bij Otterlo is dit wel de gemiddelde tijdsduur van een trainer. Maarten danken we heel erg voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme. Met opgeheven hoofd verlaat hij de club en neemt hij deze 2 mooie jaren als ervaring mee terug naar Redichem. Wij zijn hem dan ook dankbaar voor zijn 2 jarig dienstverband.

Met hem verlaat ook Geert van Nieuwenhuis, Ruud de Lange en Jeroen Moormans de staf van Otterlo 1. Wij zijn deze 3 mannen heel erkentelijk voor hun inzet en wensen ze veel succes!

De begeleiding en trainer van Otterlo 3 en VE1 blijft ongewijzigd. Heren 35+ gaat volgend jaar ook weer met ongeveer hetzelfde team op pad. Een mooi initiatief van Lars Kluiwstra en Wouter Pluim, wat we omarmd hebben vanuit de TC, is dat we volgend seizoen gaan starten met een 4e elftal.

De staf van Otterlo 2 blijft in tact. Als extra teammanager sluit daar Dominique van den Top aan.  Bij de staf van Otterlo 1 zijn de meeste wijzigingen. Het vertrek van Maarten betekende de komst van Ronald Lieftink. Nico Pluimers en zijn staf van JO19 schuiven door naar Otterlo 1. Henk van Harskamp wordt teammanager naast Jan Borgers en Flemming Remkes zal naast Wessel Derks de rol van assistent scheidsrechter op zich nemen. Sven Taberima is onze nieuwe keeperstrainer en Corinne Lamers zal samen met Coby Schut de verzorging van de spelers op medisch vlak voor hun rekening nemen.

De voorbereiding voor Otterlo 1 en 2 zijn al weer rond en zijn te zien op onze site. Vanaf zaterdag 10 augustus gaan we weer starten.

Ik wil een ieder danken voor de inzet en een fijne vakantie toewensen.

Gerard de Rooij