Sportpark Otterlo bereikt hoogste punt!

OTTERLO Op het nieuwe veld werd afgelopen vrijdag getoast op het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo, Kastanjebos. Voorzitter Bertus Hendriksen hield een toespraak voor de ruim tachtig aanwezigen, waaronder wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,Van 13 tot 20 augustus is de openingsweek.”

Robin Hazeleger

Een grote groep mensen heeft zich verzameld op het nieuwe kunstgrasveld in de bossen. De vlag van SV Otterlo hangt aan een kraan en wappert in de ietwat gure wind. Champagneglazen staan klaar op de tafels, in de verte klinkt een specht, terwijl Bertus Hendriksen klaar staat om vanaf het toekomstige terras van de nieuwe sportkantine een speech te houden. ,,In een speciale week houden wij van 13 tot 20 augustus de opening”, zo deelt hij mee. ,,Het hoogtepunt zal een wedstrijd tussen het eerste van Otterlo en de Vitesse Legends zijn. In dit elftal zitten oudgedienden als Theo Janssen.” Hendriksen bedankt in zijn speech de architecten, aannemers en onderaannemers. Ook staat hij stil bij de betrokkenheid van de gemeente Ede en de Rabobank in de totstandkoming van het sportpark. In het bijzonder uit hij zijn dank richting Jan Randewijk, de voorzitter van de bouwcommissie van Kastanjebos.

ONDER DE GROND Hoewel de kantine nog vooral bestaat uit beton en een houten geraamte, is al duidelijk dat het gebouw er bijzonder uit zal zien. ,,Een groot gedeelte van het gebouw zit onder de grond”, legt Hendriksen uit. ,,Zo zitten de kleedruimtes, twee grote en zes kleinere, erg laag. De spelers zullen dus uit een ruime tunnel van onder de grond het veld op komen. Dat wordt een memorabele aanblik. Bovenin is de kantine met een bar. Daarachter zit de keuken en twee bestuurskamers, één voor de senioren en één voor het jeugdbestuur.” Hendriksen wijst bovendien nog op de wal en het hoge hek dat daarop geplaatst zal worden. Alles wordt ecologisch verantwoord geplaatst. ,,Zodat de beestjes geen last van ons hebben”, zo legt Hendriksen uit.

AZC IS SMET Opmerkelijk genoeg uit de voorzitter ook zijn zorgen over het terrein naast het Sportpark, wat een mogelijke locatie is voor een AZC. ,,Het is een smet op dit mooie park”, zegt Hendriksen. ,,We hebben hier veel kinderen, iemand moet ‘s avonds alleen de kantine afsluiten en we hebben één, misschien straks twee damesteams.”

VEILIGHEID ,,Ik wil gewoon dat iedereen hier de veiligheid gegarandeerd kan worden”, zo legt hij later uit. ,,De sfeer is angstig. Daarnaast zouden die mensen zich daar maanden zitten te vervelen op dat terrein. Je weet maar nooit welke situaties er kunnen ontstaan.” Wethouder Vreugdenhil heeft begrip voor de zorgen van Hendriksen. ,,Ik begrijp dat het leeft en het terrein zit bovendien erg dicht bij het sportpark”, zegt Vreugdenhil. ,,Het is niet meer dan normaal dat het leeft in het dorp. Op dit moment loopt de onderzoeksprocedure echter nog, dus ik kan verder inhoudelijk geen commentaar geven.” Wel heeft Vreugdenhil wat te vertellen over het sportpark. ,,Het is een schitterend complex aan het worden. Misschien wel één van de mooiste ter wereld. Het is midden in de natuur en bovendien ecologisch verantwoord. Heel bijzonder dus.”

UNIEK ,,Ik heb vaak gedacht dat ik dit niet meer zou meemaken”, besluit Hendriksen. ,,Maar na vijftien jaar is het toch gelukt. Het wordt een geweldig en uniek complex waar we veel mensen blij mee gaan maken. Daarnaast is het omheind, is er een grote wal en ligt de Sterrenberg om de hoek. Wie weet weten topploegen Kastanjebos straks ook te vinden als trainingslocatie.”

Op het nieuwe veld werd getoast op het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo.

foto Op het nieuwe veld werd getoast op het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo.

Bron: Edestad