15-10-2016 Otterlo VE1 – Beuningse Boys VE1 6 – 0

15 oktober 2016           Otterlo VE1 – Beuningse Boys VE1                 6  –  0

Onze weerbaarheid werd flink op de proef gesteld want Dick de Koning moest al tijdens de warming-up afhaken met een kuitblessure en tegen het einde van de 1e helft moest Frank ook nog vervangen worden na een harde confrontatie met de kleinste man van het veld na een botsing. Het hoofd van de tegenstander raakte Frank flink op de kin en hij ging daarna gestrekt onderuit; het aftellen kon beginnen. Omdat Frank niet wist hoeveel de stand op dat moment was, werd besloten, na advies van de medicijnman, hem niet verder te laten spelen. De scheidsrechter besloot om dan maar direct de rust te laten ingaan en de te weinig gespeelde minuten bij de 2e helft op te tellen. Ben de Bondt bood zich aan om te gaan keepen wat hij voortreffelijk deed, al moet gezegd dat hij bijna niet in actie hoefde te komen want onze tegenstander legde, na de 3-0, helemaal het hoofd in de schoot. Dat wij uiteindelijk met 6-0 wonnen toonde dus aan dat wij onze weerbaarheid met glans hebben doorstaan. Voor de thee hadden wij vele mogelijkheden en kansen maar zowel de keeper als 2 x de paal stonden doelpunten in de weg. Toch brachten wij de ruststand op 2-0 door doelpunten van Maarten, strak schot in de bovenhoek, en Danny die een voorzet van Gijs met een naar beneden gekopte kopbal raak kopte. Moeilijke zin maar hij kopt .. eh .. klopt wel. In de 2e helft gingen wij onverdroten door en zo kon Maarten al snel de 3-0 aantekenen. 4-0 werd het door een prachtig uitgespeelde bal van Ab. Hij kreeg de pass door het midden aangespeeld van Eric en met het zwenktalent van een kolibrie tikte Ab de bal langs de keeper en kon scoren in een leeg doel. Maarten zorgde daarna met zijn derde voor de 5-0 en Ab stond bij de 6-0 op de goeie plaats om na een onoverzichtelijke situatie, de bal verscheen zomaar voor zijn voeten, te scoren. Eindelijk de zo gewenste en verdiende overwinning. Lang genieten is er niet bij want volgende week wacht ESA al weer en zullen wij er net zo op gebrand moeten zijn om weer de volle buit binnen te halen.

5 wedstrijden gespeeld   2   1   2;        7 pnt.               Doelsaldo:  15 – 7

Maarten Kennis                                                                       5

Arno Mulder                                                                            3

Danny Prangsma                                                                     3

Ab Hoogeweg                                                                         2

Jan Klarenbeek                                                                       2

Totaal                                                                                     15