Sport Vereniging Otterlo  »  Teamindeling

Teamindeling

1. Leeftijdsindeling.

De KNVB heeft het jeugdvoetbal opgedeeld in lettergroepen: junioren in A – B – C en pupillen in D – E – F. In elke lettercategorie zitten spelers die geboren zijn in een bepaald jaar. Bepalend daarbij is de leeftijd die de voetballer of voetbalster op 31 december van het betreffende kalenderjaar heeft bereikt. Voor aanvang van het seizoen wordt door de jeugdcommissie bepaald in welke leeftijdscategorie de speler of speelster hoort.

Globale indeling:

F pupilllen
E pupilllen
D pupilllen
C junioren
B junioren
A junioren

6 – 8 jaar
8 – 10 jaar
10 – 12 jaar
12 – 14 jaar
14 – 16 jaar
16 – 18 jaar

Vanaf 18 – 19 jaar vallen spelers onder de Senioren.

2. Speelveld.

De E en F pupillen voetballen in zeventallen. De zeventallen spelen op een half veld. Vanaf de D pupillen wordt er op een heel veld gevoetbald. Soms kan het zijn dat D pupillen in zeventallen spelen (afhankelijk van het aantal spelers in de categorie) op een half veld. De C – B en A junioren, evenals de senioren spelen op een heel veld.

3. Grootte van de teams:

Leeftijdsgroep
F pupillen
E pupillen
D pupillen

Max. in het veld / Max. per team
7 – 8 / 9
11 / 14
11 / 15

In incidentele gevallen zal de jeugdcommissie afwijken van het maximum aantal spelers per team.

4. Categorie A en B

Indeling categorie:
Categorie A:
Otterlo 1
Otterlo 2

Categorie B:
Alle overige teams.

Voor de categorie B zijn er verruimende maatregelen op het gebied van:
– speelgerechtigheid voor andere teams;
– wissels ( doorlopend wisselen )
– vakanties: er wordt rekening gehouden met de voorjaars- en najaarsvakanties.
– baaldagen: teams kunnen 2 maal per seizoen een baaldag aanvragen in de periode 1 oktober – 1 april.

5. Speeldag / wedstrijddag .

Bij SV Otterlo voetballen alle teams op zaterdag. SV Otterlo heeft bij de KNVB aangegeven dat de teams niet op zondag spelen. Incidenteel kan op een doordeweekse avond worden gespeeld, onder andere bij inhaalwedstrijden. De competitie loopt van september tot en met mei. Dit is afhankelijk van de speeldagenkalender, welke door de KNVB iedere competitie wordt vastgesteld. In mei-juni vinden veelal toernooien plaats en zijn er wedstrijden voor de nacompetities. De gemeente Ede sluit de velden in de maanden juni – juli voor het groot cultuurtechnisch onderhoud.

6. Speeltijden.

De speeltijden voor de leeftijdscategorieën zijn:

A junioren
B junioren